základní skupiny - skupina H, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Robert Ljubičič (© AFP)

Genk prohrál s Rapidem a je jak bez postupu, tak i přestupu

Hodně neslavně nakonec zakončil své působení v evropských pohárech Genk. Belgický celek měl šanci na pokračování v Evropské lize, na závěr ovšem prohrál doma s Rapidem Vídeň a rakouskému soupeři přepustil i třetí příčku znamenající transfer do Konferenční ligy.

Rapid potřeboval vyhrát a své role se od úvodních minut zhostil velice zodpovědně. V 16. minutě pálil Marco Grüll a Maarten Vandevoordt si připsal první kvalitní zákrok, o tři minuty později se pak vyznamenal znovu, když si na něho nepřišel Ercan Kara. Genk každopádně varování nebral vážně a před půlhodinou hry už přišel trest. Rapid podnikl rychlý brejk, Robert Ljubičič převzal pas od Thorstena Schicka a otevřel skóre - 0:1.

Genk neprožívá povedenou sezonu, pravidelně ztrácí body a na špatné výsledky před několika dny doplatil vyhazovem trenér John van den Brom. Jeho povinnosti převzal Bernd Storck a ve čtvrtek se mohl přesvědčit, že ho čeká spousta práce. Belgický klub dlouho marně hledal cestičku až do pokutového území a nakonec se dočkal v samém závěru.

Domácí si připravili dvě příležitosti. Deset minut před koncem měl kolektivního snažení dost Luca Oyen, vsadil na individuální akci a tu zakončil střelou vedle. Ve stejných místech skončila i hlavička Carlose Cuesty z páté minuty nastaveného času.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Čenda

"...a také dlouhodobě zraněná brankářská jednička Strebinger. "

Pravděpodobná sestava : Strebinger...

Tak wtf kua dpc?

Reagovat
Čenda

Pico a se stopery to samý, jste si mysleli, ze to nikdo nebude číst, he?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele