základní skupiny - skupina G, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Jota (© AFP)

Ferencváros v Evropské lize na jaře pokračovat nebude, proti Celticu si zapsal čtvrtou prohru

Po dvou úvodních porážkách s Betisem a Leverkusenem je najednou Celtic reálně zpátky ve hře v boji o postup do jarní fáze Evropské ligy. Stejně jako před dvěma týdny se mu povedlo skolit Ferencváros, který naopak díky čtvrtému neúspěchu v řadě definitivně přišel o naději na zisk aspoň třetí příčky v tabulce skupiny G. S definitivou zkrátka skončí na posledním místě.

Domácím se zle vymstila individuální chyba Čiviče ze 3. minuty utkání. Ten totiž ve středu pole přišel zbytečně o balón na úkor napadajícího Abady, který kvapíkem upaloval na bránu, svou přihrávkou vybídl na hranici brankového území Furuhašiho, ten se v koncovce neukvapil a kličkou se zbavil vracejícího se Blažiče, přičemž poté zamířil podél nohy brankáře Bogdána.

Těsný náskok nicméně Celticu nevydržel nikterak dlouho. Maďarský celek srovnal stav v 11. minutě, a to zásluhou Zubkova. Lépe řečeno jeho zakončení dokázal sice blokovat ve skluzu bek Juranovič, ovšem tak smolně pro skotský klub, že se meruna odrazila ke vzdálenější tyči. Gólman Hart mohl pouze nevěřícně pohlédnout do vzduchu, kterak se snáší míč do jeho sítě.

Šance na řadu v první půli nepřicházely s žádnou dávkou časté pravidelnosti, jenže když už se v některé z nich jedno z mužstev zjevilo, končily v podstatě změnou skóre. Budiž důkazem i třetí přesný zásah tohoto střetnutí v pořadí, o nějž se postarali The Celts. Avšak zmiňme ještě přece příležitost domácích těsně předtím, Čivičův pokus musel likvidovat až připravený Hart.

Uběhlo každopádně jen pár okamžiků, aby hosté na druhé straně gólově udeřili. Turnbullovi se podařilo nalevo prostrčit míč k Jotovi, ten si seběhl blíže do středu za vápno, odkud možná trochu nečekaně vypálil, a protože sám Bogdán byl možná překvapený, že si jeho soupeř bude právě takovým způsobem počínat, nezastavil u své bližší tyčky střelu portugalského útočníka.

Ferencváros mohl odpovědět zkraje druhého dějství díky Nguenovi, ten však šajtlí nakroutil míč pouze do břevna. Branková konstrukce se třásla následně i za zády Bogdána, hlavičkující Ralston ale nemusel úplně smutnit, neboť jeho spoluhráč Abada už v 60. minutě přece využil pobídku od Furuhašiho. Domácí pak už jen snižovali díky technickému projektilu Uzuniho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
berliner

Jedeme Celtic Tip 0:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
penepi

2:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele