předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Toni Martínez (© AFP)

Porto otočilo nepříznivý vývoj, Lazio ale ještě neřeklo poslední slovo

Rozjeté Porto nezačala proti italskému Laziu zrovna nejlépe a přesně v polovině prvního poločasu prohrávala, ovšem ještě do přestávky srovnala stav a krátce po změně stran vsítila druhou rozhodující trefu. Do odvety tak půjde v lepší výchozí pozici, nicméně jistý postup do osmifinále rozhodně nemá. Římský klub se musel obejít bez svého elitního střelce Cira Immobileho, i přesto nepředvedl úplně špatný výkon.

První dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté šli z ničeho nic do vedení hosté. Luis Alberto rozehrál rohový kop z pravé strany nakrátko, narazil si míč s Pedrem a vzápětí poslal přízemní centr k přední tyči. Tam to udělal velmi šikovně Mattia Zaccagni a geniální tečí zamířil přímo pod břevno kolem bezmocného brankáře Dioga Costy. Povzbuzení hosté dokonce mohli navýšit svůj náskok krátce po odehrané půlhodině.

Tentokráte zkusil vystřelit srbský záložník Milinković-Savić, jenomže jeho tvrdou ránu brilantně vyrazil pozorný brankář Porta. Mírný favorit tohoto čtvrtečního utkání srovnal krok ve 37. minutě. Po načechraném pasu Joãa Mária z pravého křídla si seběhl do středu pokutového území Toni Martínez a přesně umístěnou hlavičkou uklidil balón do protějšího spodního růžku, gólman Strakosha se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa vstoupili do druhého dějství mnohem aktivněji a druhý rozdílový gól zaznamenali ve 49. minutě. Také o tuto trefu portugalského giganta se postaral Martínez, neboť na pravé straně znovu uprchl João Mário a povedeným pasem do středu šestnáctky protivníka našel právě čtyřiadvacetiletého španělského útočníka, který usměrnil míč k vzdálenější tyči mimo dosah Strakoshy.

Stejný hráč mohl dokonce zkompletovat hattrick o tři minuty později, jenomže v tento moment si nepřišel na albánského reprezentanta, jelikož ten famózně vytěsnil jeho bombu směřující pod horní tyčku nad branku. Porto si ve zbývajícím průběhu hlídalo těsný náskok a především nechtělo udělat chybu, což se mu povedlo, na druhou stranu v ofenzivní fázi již nic výrazného nepředvedlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 (Taremi, Otávio)

Reagovat
berliner

Tady Fandim Laziu Ale hostum moc neverim ale verim ze Lazio da aspon 1 Gol Tip 2:1

Reagovat
Pharrell

Myslím že na to Římani mají (dokonce). Lazio uhrát překvapující neprohru!!

Reagovat
Zark

to už píšeš dole... takže oba neprohra, to bude dobrá sázka asi

taková typu, podle mě vyhrají domácí, hosté, nebo to skončí nerozhodně

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Pharrell

Drž tlamu korupčníku Juve

Reagovat
Pharrell

Běž onanovat nad Juventusem. A nestarej se vůbec o ostatní jo?!!

Reagovat
smazaný uživatel

Na tipáči je možnost 102 s krásným kurzem 1.00, stojí za to risknout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Pharrell

2:1 2:2 tady domácí “favoriti” nejspíše neprohrají

Reagovat
Pharrell

** 1:2 2:2:

** neprohra hostů

teď to opravuji

Reagovat
Zark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně ti to nevyšlo.

Reagovat
Pan.Antonin

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele