základní skupiny - skupina F, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Radost hráčů Midtjyllandu (© AFP)

Midtjylland díky brance v nastavení udolal Bragu a ještě si udržel šanci osmifinále EL

Dánský Midtjylland měl na kontě po polovině odehraných zápasu skupiny F jen dva body a s jeho vyhlídkami na přímý postup do osmifinále Evropské ligy to nevypadalo příliš růžově, ovšem po překvapivém vítězství v Bělehradě nad Crvenou Zvezdou (1:0) nyní udolal v domácím prostředí největšího favorita z portugalské Bragy po divokém výsledku 3:2 a před závěrečným duelem ještě zůstal ve hře o konečné druhé místo.

Dánové jsou momentálně třetí s osmi body a je jasné, že na první přímou postupovou pozici již neposkočí, ovšem pokud na závěr vyhrají v Razgradu nad beznadějně posledním Ludogorcem, tak jistojistě obsadí druhé místo a zahrají si dodatečné play-off o nejlepší šestnáctku. Se svým čtvrtečním rivalem sice dvakrát přišli o jednobrankové vedení, jenomže v nastaveném čase přeci jen rozhodli o svém úspěchu díky proměněné penaltě Brazilce Evandera.

Mírný outsider začal naprosto skvěle a již po necelých dvou odehraných minutách překvapivě skóroval. Po dlouhém autovém vhazování a následné prodloužené hlavičce se zjevil sám před brankářem Sá zcela osamocený Erik Sviatchenko a ten i z krkolomné pozice dokázal usměrnit míč do sítě. Další větší příležitost byla k vidění až těsně před přestávkou a opět byla gólová, na opačné straně totiž srovnal stav Ricardo Horta.

Sedmadvacetiletý záložník obdržel vynikající kolmici do volného prostoru od Medeirose a z mírného úhlu usměrnil balón k protější konstrukci mimo dosah gólmana Lössla. Domácí se však v žádném případě nevzdávali a hned zkraje druhého dějství si vzali zpět ztracený náskok. Po parádním centru z pravé strany a okamžité hlavičce Anderssona si naběhl před branku důrazný Gustav Isaksen a taktéž hlavou zamířil k levé tyči mimo dosah Sá.

Ihned na to mohl bleskově vyrovnat Wenderson Galeno, nicméně dělovkou z dvanácti metrů pouze napálil břevno. Midtjylland neproměnil tisíciprocentní možnost v 70. minutě. Jeho vedení mohl pojistit aktivní Isaksen, jenž dokonce obešel i hostujícího strážce, avšak poté nepochopitelně selhal a mířil jen do horní tyčky. Trest v podobě druhé vyrovnávací branky přišel necelých deset minut před závěrečným hvizdem z kopačky Galena.

Čtyřiadvacetiletý forvard nezištně napřáhl z hranice pokutového území a svou táhlou ranou pokořil dívajícího se Lössla s pomocí břevna. Poslední slovo přeci jen měli svěřenci Bo Henriksena, jelikož slovinský rozhodčí Jug nařídil v jejich prospěch pokutový kop za nedovolený zákrok Leiteho. Balón si následně postavil právě Evander a bezmocného Sá zkušeně poslal na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele