základní skupiny - skupina G, 3. kolo
19.10.2021 16:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Kyogo Furuhashi (© AFP)

Celtic přehrál Ferencváros a oživil naději na postup

Celtic a Ferencváros v předkolech pohárových soutěží vyzrály na české kluby, nyní narazily na sebe a jednalo se o poměrně jasnou záležitost. Skotský celek měl více ze hry a převahu vyjádřil i gólově, i když až po změně stran.

Oba týmy v úvodních dvou zápasech prohrály a vzájemný duel měl jednomu z nich přinést naději na postup. V kritické situaci se nakonec ocitl maďarský klub.

Nejaktivnějším hráčem na trávníku byl Jota a poprvé se předvedl ve 12. minutě, když unikl po levé straně a jeho střelu Dibusz vykopl na rohový kop. O pět minut později si oba vzájemný souboj zopakovali a po chybě spoluhráčů v rozehrávce se znovu radoval gólman, tentokráte vyškrábl povedenou střelu ze střední vzdálenosti.

Na druhé straně hřiště se Hart rozehřál po pokusu Uzuniho, ve 36. minutě pak šel na zem a ke své levé tyči skákal zbytečně, Vécsei totiž svůj pokus nasměroval mimo.

Bezbrankový stav se změnil až po návratu z kabin, konkrétně v 57. minutě. Jota poslal pas za obranu na Furuhashiho, ten si skvěle zpracoval míč a střelou na bližší tyč rozvlnil síť - 1:0.

Ferencváros ani nevstřebal první inkasovanou branku a po hodině hry se málem dostal do ještě složitější situace. Do pokutového území se hnal Jota, Wingo ho fauloval a sudí Jakob Kehlet nařídil penaltu. Exekuce se ujal Callum McGregor a neuspěl, Dibusz vystihl směr a udržel svůj tým nad vodou.

Celtic každopádně kontroloval zápas a deset minut před koncem přidal pojistku. Giakoumakisovy nůžky ještě proletěly nad břevnem, o chvíli později ale McGregor našel ve vápně Jotu. Ten gól opět nedal, když netrefil ideálně, při pokusu o dorážku se mu ovšem Bálint Vécsei pokoušel znepříjemnit pozici tak nešťastně, že se od něj míč odrazil do vlastní brány - 2:0.

Ferencváros nakonec musel prohru o dva góly brát, jelikož domů mohl odjíždět s debaklem. V 86. minutě se sám před brankářem ocitl David Turnbull a zakončil nepřesně, v nastavení si pak stejně vedl i Jota.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele