čtvrtfinále - odvety
15.04.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Paco Alcácer (© AFP)

Villarreal přehrál Dinamo i podruhé a o finále si to rozdá s Arsenalem

Španělský Villarreal potvrdil úlohu favorita i v odvetném utkání s chorvatským Dinamem a tentokráte ho zdolal v poměru 2:1. Díky úvodní výhře 1:0 v Záhřebu tak celkem bez potíží proklouzl do semifinále Evropské ligy, kde narazí na slovutný londýnský Arsenal. Domácí rozhodli o svém úspěchu v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství, neboť skórovali hned dvakrát a soupeř se po změně stran zmohl už pouze na snížení.
<{br> Oba celky vstoupily do tohoto střetnutí opatrněji, domácí vyčkávali na svou šanci a postupem času zvyšovali tlak. První větší možnost si vypracovali ve 27. minutě, kdy se po rohovém kopu nakrátko zjevil v jasné pozici Chukwueze a jeho tvrdý volej z hranice brankového území orazítkoval bližší konstrukci. Hosté se po celý průběh první půle spíše bránili, nicméně i přes pozorný výkon přeci jen inkasovali necelých deset minut před přestávkou.

Ve středu hrací plochy to totiž skvěle udělal Gerard Moreno a parádní kolmicí vysunul na pravém křídle zcela volného Chukwuezeho. Ten si vzápětí všiml ještě lépe postaveného Paca Alcácera a sedmadvacetiletý útočník zcela odkrytý prostor tří tyčí neminul. CF tento moment viditelně povzbudil a svou druhou uklidňující trefu vsítil o sedm minut později, jelikož měl přesnou mušku aktivní Moreno.

Osmadvacetiletý forvard se v tomto ročníku Evropské ligy prosadil již pošesté, když se k němu odrazil balón po prudké nahrávce Albiola z ostrého úhlu a ze šestí metrů chladnokrevně zamířil do vzdálenějšího spodního rohu. "Žlutá ponorka" po změně stran přeci jen trochu polevila a po pěti odehraných minutách mohl vykřesat naději na postup Majer, jenomže na vyběhnutého brankáře Rulliho nevyzrál.

V 65. minutě byl poprvé vidět hostující kanonýr Mislav Oršič, avšak po vynikající pobídce na hranici ofsajdu mířil z mírného úhlu o kousek vedle protější konstrukce. Vzápětí se na opačné straně vytáhl gólman Livakovič, jenž parádně zpacifikoval nepříjemnou ránu v podání Morena. Dinamo se dočkalo kýženého gólu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem a prosadit se dokázal právě jeho nejlepší střelec Oršič.

Ten si ukázkově narazil balón s Petrovičem a z bezprostřední blízkosti obstřelil naprosto bezmocného Rulliho. Ve zbývajícím průběhu se dostal do dvou velmi nadějných příležitostí Chukwueze, ale napoprvé opět napálil jen přední tyč a v 81. minutě bravurně zasáhl Livakovič proti jeho pokusu směřujícím přímo do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hafna

1:2

Reagovat
ACSeRw!n

0:1

Reagovat
Strojmír

0:2

Reagovat
Phillipinho

Kdy se konecne zacne mluvit o G. Morenovi jako o jednom z nejlepsich utocniku v Evrope?

Reagovat
Kuba94

Stačí expreska.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele