základní skupiny - skupina L, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Hoffenheim doma nadělil Gentu čtyři branky

Německý Hoffenheim si doma bez potíží poradil s Gentem a nasázel mu vcelku snadno čtyři branky. Hosté se vzpamatovali až v samém závěru a jejich gól byl jen kosmetickou úpravou.

Gent už před utkáním věděl, že ani při výhře nad Němci neopustí poslední místo ve skupině. Hoffenheim měl jistotu, že ať se stane cokoli, postup do další fáze má spolu s prvním místem zaručen. A podle toho taky první poločas vypadal. Už v deváté minutě se do záře reflektorů dostal sudí Papapetrou, který neodpískal hraniční zákrok Arslanagiče na dotírajícího Beiera.

Přesto domácím netrvalo dlouho, než se ujali kýženého vedení. Po dvaceti minutách se prosadil Robert Skov, který si parádně načasoval náběh do vápna. Tam jej ještě lepší průnikovou nahrávkou oslovil Dennis Geiger a Skov pak už "jen" obešel brankáře Roefa, načež poslal míč do opuštěné svatyně hostí - 1:0 pro Němce.

Zasahovat musel taky domácí brankář Philipp Pentke, který vybíhal proti zakončení Osmana Bukariho. Deset minut před koncem mohl Hoffenheim navýšit své vedení na dvě branky. Dabbur posunul výborně míč na Roberta Skova, jenž pálil ze strany na bránu Roefa. Ten však jeho tvrdý pokus vyrazil mimo!

Gent na svého soka absolutně nestačil a ve 49. minutě se to projevilo opět na skóre. Maximilian Beier se totiž dostal k míči na levém křídle, doběhl k hranici šestnáctky a pravačkou vymetl bližší šibenici. Obrana Gentu byla opravdu v troskách a moc jí nepomohla ani minuta 64. V ní totiž Hoffenheim znovu udeřil. Středem hřiště postupoval Dabbur, který nahrál u vápna doprava na Beiera. Ten brilantním pasem oslovil před bránou Andreje Kramariće, který z metru dostal míč do sítě - 4:0.

Tou dobou domácí svého soka jasně přehrávali, byť se nevyvarovali některých menších chyb v obraně. Gent ale dnes nebyl ve stavu, kdy by víc těchto šancí proměnil. Hoffenheim naopak držel otěže utkání zcela ve svých rukou a to především díky dvěma gólům mladíka Beiera.

Pátou branku domácích mohl jen o pár minut později přidat zkušený střelec Munas Dabbur, který vyzkoušel elegantní oblouček. Vyběhnuvšího brankáře sice překonal, ale jen sledoval, jak jeho střela končí na břevně! Přece však se hosté dočkali čestného úspěchu.

Hoffenheim nedělal mnoho chyb, ale v samém závěru si jeho obrana jednu neodpustila. Obránce Nuhu neodrazil míč dostatečně daleko, chopil se ho Fortuna a nahrál na Kleindiensta. Jeho pokus ještě Pentke vyrazil, ale dobíhající Núrio Fortuna ve shodě se svým příjmením balon získal a akrobaticky zakončil - 4:1. Domácí celek ale inkasovaná branka nemusí v žádném případě mrzet, protože celkově to dnes byl více než solidní výkon.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Heresy

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
RadekVonCZE

Trapáci z Gentu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele