základní skupiny - skupina J, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Lucas Moura (© AFP)

Ludogorec nevystřelil na bránu, s Tottenhamem padl o čtyři branky

Tottenham plynule navázal na minulé vítězství v Premier League nad Manchesterem City, a ačkoli domácí stratég José Mourinho již před utkáním naříkal nad ztrátou čerstvě zraněného Tobyho Alderweirelda, i bez něj si jeho svěřenci poradili doma hladce s Ludogorcem. Ten tak kvůli této porážce přišel definitivně o možnost usilovat o postup do další fáze Evropské ligy.

Dost se toho v rámci tohoto měření sil napovídalo o tom, v jaké sestavě nakonec mužstvo kouče Stanislava Genčeva nastoupí. Údajně totiž razgradský výběr citelně zasáhly problémy s nemocí COVID-19, ve finále se však konečné absence nepočítaly ve velkém. Hosté každopádně tahali v Londýně jasně za kratší konec, a zůstávají tak bodově stále nasuchu.

Bulharský celek si tenhle výsledek za rámeček určitě nedá už jen z toho důvodu, že za celých devadesát minut ani jednou jedinkrát nevystřelil na bránu. A to nezaznamenal byť jeden jediný zablokovaný či nepřesný pokus! Zato domácí si v útoku pořádně zařádili. Dohromady vyprodukovali pětadvacet střel na bránu, drželi také daleko více míč na svých kopačkách.

Již v 7. minutě se snažil s průběžně bezgólovým skóre něco udělat Bale, v rámci přímého volného kopu ovšem zamířil jen mimo, a o tři minuty později hlavičkoval do zámezí. Až Carlos Vinícius v 16. minutě byl v koncovce tím úspěšným, to když přebral Alliho kolmici, tečovanou stoperem Grigorem, a sám poté brankáře Ilieva překonal do jeho protipohybu.

Útočná snaha Spurs nevymizela ani ve chvílích následujících, ve 21. minutě levačkou zase netrefil kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi Bale, ve 27. minutě nenašel správnou mušku Winks. Ve 33. minutě se snažil náskok navýšit taktéž Davies, měl ovšem smůlu, že orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Až o minutu později zase úřadoval Carlos Vinícius,

Nejprve ze střední vzdálenosti vypálil Ndombélé, Iliev na tuhle situaci reagoval povedeným zákrokem, jenže balón vyrazil jen k nohám Alliho, který ho pak adresoval svému spoluhráči, a ten neměl problém trefit prázdnou bránu. Po přestávce The Lilywhites trochu ve svém tempu polevili, ale i tak prokazovali, že fotbalově jsou na jiné úrovni než malátný Ludogorec.

V 57. minutě se snažil zapsat na střeleckou listinu Bale, tomu však prostě nebylo přáno, jelikož z blízkosti ho vychytal účelně Iliev. Avšak ten přece ještě dvakrát kapituloval. A nutno říci, že v prvém případě šlo o dost bizarní záležitost. Davies rozehrál míč z autu Winksovi, ten ho pak chytře napálil skoro přes půl hřiště a překonal značně překvapeného soka v rukavicích.

V 73. minutě přišel na řadu poslední zásadní okamžik tohoto klání, které rozhodlo o tom, že po čtyřech odehraných kolech se na prvních dvou pozicích v tabulce objevil jak Tottenham, tak Antverpy, které mimo jiné skolily linecký LASK. Carlos Vinícius si připsal rovněž asistenci, neboť po jeho pobídce z vápna zacílil pravačkou ke vzdálenější tyči Lucas Moura.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hart - Aurier, Davinson, Tanganga, Davies - Winks, Lo Celso - Bale, Alli, Lucas - Vinicius

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jestli bude tahle sestava Slepic tak jen 3:0

V plne palbe 6:0 .... Ludogororec na urovni Teplic

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
Mates_Matesović

Winks

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre sa ukopol podľa mňa určite chcel vysunut Balea. Sám to tam asi i ukazoval.

Reagovat
Cobra

Winksy

Reagovat
jk

Ludogorec moc neklade odpor ale ti hráči co moc nenastupují fakt pěkný přístup Hlavně teda Dele, zkazil toho dost ale byl u všeho a to jak dirigoval hráče u napadání...fakt čumím. A super, že tam José poslal ty mladíky, Scarlett mohl dát toho góla a bylo to dokonalý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele