základní skupiny - skupina D, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica zářila i v oslabení, s Rangers aspoň remizovala za pět minut dvanáct

Benfica se vypořádala se zápasem s Rangers možná nejlépe, jak mohla. Ačkoli prohrávala o dvě branky a už od devatenácté minuty hrála o deseti mužích v poli, nehodlala předčasně skládat zbraně. V posledních třinácti minutách dokázala v oslabení vsítit hned dva góly, urvala velmi cenný bod a nakonec udržela vedení ve skupině D zásluhou lepšího skóre.

Skotský výběr měl v uplynulé sezóně s portugalskými celky poměrně bohaté zkušenosti. Nejprve v hlavní fázi Evropské ligy narazil na Porto, s nímž ve dvou případech ani jednou neprohrál, a následně v jarním play-off vyřadil po dvou vítězstvích Bragu. Nyní byl velmi blízko dalšímu skalpu, nakonec však musel vzít zavděk jen prodloužení své neporazitelnosti.

Domácí až do pondělí vykazovali perfektní formu, napříč všemi soutěžemi vyhráli sedmkrát v řadě, pak však na řadu přišla porážka v dohrávce Ligy NOS s Boavistou, a najednou tak přišli i o průběžnou první příčku v lize. Proti Rangers tak hledali vzpruhu, která sice ve finále nebyla vítězná, mužstvo kouče Jorgeho Jesuse každopádně zaznamenalo parádní návrat.

Lisabonský klub si nemohl na vstup do utkání v žádném případě stěžovat, protože už po pár desítkách vteřin zaznamenal první přesný zásah. Rafa Silva si počínal v šestnáctce soupeře dostatečně důrazně, hledal svou krátkou přihrávkou spoluhráče před bránou, nakonec ovšem ani nemusel, neboť si míč do vlastní sítě srazil nešťastně sotva rozkoukaný stoper Goldson.

Pak se však situace začala obracet k lepšímu ve prospěch týmu z Glasgow. Kent se dostal za obranu Benfiky a směřoval sám na brankáře Vlachodimose, své počínání však nedotáhl do úspěšného konce, jelikož ho zezadu stáhl bránící Otamendi. Nicméně sudí Jesús Gil zareagoval červenou kartou pro domácího obránce za zmaření zjevné brankové možnosti.

Žádnou jinou kartu za celých devadesát minut jinak španělský arbitr ze své kapsy nevytáhl. Neměl příliš důvod, protože obě družstva se plně soustředila na dění na hřišti. Přesilovku přitom Rangers velmi záhy využili a ve 24. minutě vyrovnali, to když prudký přízemní pas Taverniera zprava nasměroval za vlastní brankovou čáru smolně bek Diogo Goncalves.

A jen o minutu později se svěřenci trenéra Stevena Gerrarda radovali z další vstřelené branky. Morelos přetáhl hru z pravé strany do středu pole, za pokutovým územím si Kamara balón narovnal na svou pravačku a umístil ho přesně k bližší tyčce. Benfica se z téhle studené sprchy nedokázala rychle oklepat. A po obrátce Vlachodimos inkasoval ještě potřetí.

Tavernier podnikl výpad vpřed podél pravé lajny, vnikl pak do vápna a všiml si, že ke druhé tyčce mu sbíhá Morelos, a ten, balancující na hranici ofsajdu, doklepl merunu do prázdného prostoru mezi třemi tyčemi. Vyhráno však Rangers neměli. A tvrdě pocítili mentální sílu Benficy, která mimo jiné už od 21. minuty musela hrát rovněž bez kapitána Pizziho.

Klíčovou persónou závěrečného počinu se stal Núňez, nová zářijová posila a nejdražší přestupový artikl v rámci celé Primeira Ligy. Na hřiště přišel z lavičky v 60. minutě a třináct minut nato po jeho pobídce snížil pro domácí negativní stav Rafa Silva. V první minutě nastavení pak Núňez sám skóroval, to když zužitkoval kolmici od Waldschmidta.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
JessePinkman

Remíza

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fabec1222
Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele