základní skupiny - skupina J, 3. kolo
05.11.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů LASKu Linz (© AFP)

Antverpy prohráli s Lincem, rozhodl Eggestein

První porážku ve skupině si připsaly Antverpy. Po skalpech Ludogorce a Tottenhamu doma nestačily na LASK Linz, když se o jedinou branku zápasu postaral Johannes Eggestein. Belgičané měli šance, navíc zápas dohrávali v početní převaze po vyloučení Jamese Hollanda, ovšem vyzrát na brankáře Schlagera se jim nepodařilo.

Situace se ve skupině J zamotává, na šesti bodech jsou teď tři týmy - Antverpy, Tottenham a LASK. Antverpy přitom mohly učinit zásadní krok na cestě za postupem, stačilo doma porazit rakouského soupeře.

LASK přicestoval do Belgie v dobré náladě a už ve 4. minutě mohl domácí zpražit Balić, jenž se ocitl před Butezem úplně sám, nicméně překonat ho nedokázal. O několik minut později byl před Butezem i Raguž, ale ani on si se vzniklou situací neporadil. Až po půlhodině hry se dostal ke slovu královský belgický celek. Verstraete se dostal k odraženému balónu a svatyni Lince přestřelil.

Ještě v prvním poločase museli hosté střídat a zraněného Raguže nahradil Eggestein. Jak se později ukázalo, byl to jeden z klíčových okamžiků utkání. V nastavení pohrdl vedoucí brankou i Mijoši a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Nerozhodný výsledek trval v Antverpách až do 55. minuty, kdy šikovně odcentroval Gruber a nikým nehlídaný Johannes Eggestein z malého vápna prostřelil Buteze. Antverpy měly šance na vyrovnání, ale ty postupně končily mimo branku nebo na brankáři Schlagerovi. Takto si na něho nepřišel Mbokani nebo Seck.

V 68. minutě stihla Rakušany velká pohroma. James Holland předvedl nevybíravý zákrok zezadu a sudí jej po druhé žluté kartě vyloučil. Royal hrál v početní převaze zhruba pětadvacet minut, ale gólovku na vyrovnání si vytvořil až v samotném závěru, přesněji v nastaveném čase. Po přihrávce z pravé strany do pokutového území se i s pomocí teče dostal do koncovky Mbokani, brankáře Schlagera přeloboval, ale naštěstí pro hosty přeloboval i břevno. Antverpy tak prohrály s Linzem 0:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

Remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele