základní skupiny - skupina E, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

PSV otočilo výsledek a v tabulce se dostalo na druhé místo před PAOK

Když po pouhých třinácti minutách zvyšoval už na 2:0 pro PAOK Christos Tzolis, vypadalo s domácí družinou všelijak. Nizozemský celek ale předvedl ukázkovou bojovnost a po rychlém snížení nakonec ještě celý výsledek otočil a zvítězil. Dvě kola před koncem skupin se tak posunul na druhé místo za vedoucí Granadu, PAOK je třetí.

V Eindhovenu došlo na konfrontaci holandského a řeckého fotbalu v důležitém utkání, které mělo prozradit, kdo bude mít lepší výchozí pozici na postup ze skupiny. PAOK v domácím prostředí zvítězil vysoko 4:1 a Holanďané tak měli co oplácet. Případná porážka by jim výrazně zkomplikovala postupové ambice.

PAOK vstoupil do zápasu, jak nejlépe mohl. Domácí se nestačili ani rozkoukat a už prohrávali o dva góly. Po třech minutách otevřel skóre Christian Tzolis respektive Fernando Varela, když prvně jmenovaný napálil odražený balón na branku a díky Varelově teči skončil balón v síti. PSV s odpovědí neotálelo a po rohové kopu prodlužoval balón na tyč Zahavi a Donyell Malen hlavou vyrovnal. Radost Holanďanů byla zbytečná, protože pomezní sudí odmával ofsajd. Domácí po právu cítili křivdu, protože o žádné postavení mimo hru se nejednalo. Absence VARu byla v tomto případě fatální. Tím hůř, že PSV o tři minuty později inkasovalo druhý gól. Krásnou akci uvnitř šestnáctky zakončil zblízka Christos Tzolis a PAOK už vedl o dva góly.

I na druhou branku domácí rychle reagovali a tentokrát sudí ponechali vše tak, jak měli. Cody Gakpo se ve vápně opřel do balonu a trefil přímo Živkovićovi mezi nohy. PSV zvýšilo aktivitu a ještě do poločasu mohlo vyrovnat. Těsně před koncem vypálil Malen a Živković měl co dělat, aby po teči balón vytěsnil. Do šaten šli spokojenější hráči ze Soluně, nicméně před sebou měli ještě pořádnou šichtu a jak se ukázalo, ne úplně dobře ji zvládli.

Eindhovenu to tam po obrátce začalo padat. Nejprve v 51. minutě vyrovnal na 2:2 Noni Madueke. Po zpětné přihrávce Gakpa zůstal ve vápně neobsazený a střelou k tyči nedal Živkovićovi nárok. Za další dvě minuty pak dokonal obrat Donyell Malen, který dorazil do branky Zahaviho střelu. PAOK ztratil dvoubrankové vedení a najednou se zase musel tlačit dopředu. PSV ale bylo v laufu a dál podnikalo nebezpečné útoky. Řekové se ukázali být směrem dopředu bezzubí, měli sice fantastický začátek zápasu, ale dál už nic nepředvedli a z Holandska se vrací s nepořízenou. Výhra posunula PSV na druhé místo tabulky za Granadu, PAOK je v těsném závěsu třetí. Postupové šance však zůstávají nadále otevřené.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
PAOK

0:2

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
AjaxFans

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele