základní skupiny - skupina E, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada v Řecku nevyhrála a do vyřazovací fáze postupuje z druhého místa

PAOK se rozloučilo s letošním ročníkem evropských pohárů bezbrankovou remízou se španělskou Granadou a nakonec uhájilo třetí příčku ve skupině E o dva body před poslední Omonií. Tento čtvrteční souboj toto příliš zajímavého nenabídl a vyložené možnosti byly k vidění hlavně v prvním poločase. Hosté v šesti zápasech prohráli jen jednou, i přesto obsadili konečnou druhou příčku s jedenácti body a za vítězným PSV zaostali o bod.

Hosté vstoupili do tohoto duelu odhodlaně a v úvodní půlhodině si vytvořili hned několik slibných příležitostí. Vůbec ta největší se zrodila po necelé čtvrthodině hry. Po krásné přihrávce mezi dva obránce převzal balón Puertas a stanul zcela sám před brankářem Paschalakisem, jenomže z bezprostřední blízkosti trefil jeho nohu. Granada se dostala do další možnosti přesně v polovině úvodního dějství.

Také Molina se zjevil před Paschalakisem a dokonce ho obešel, nicméně s výtečným obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal jeden z bránících hráčů a podle názoru skotského rozhodčího Beatona ho odstavil od míče čistým způsobem. Ve 26. minutě napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů Pepe Sánchez a svým krouceným projektilem minul pravou konstrukci zhruba o metr. Ani ne o dvě minuty později se prodral k hlavičce aktivní Molina a domácího brankáře nepřekvapil, ten totiž ukryl balón v rukavicích.

Pak Granada přeci jen zvolnila a těsně před přestávkou mohl z ničeho nic udeřit celek ze Soluně. Po parádně zahraném přímém volném kopu z pravého křídla vyskočil nejvýše do vzduchu Varela a z hranice brankového území hlavičkoval do bližší spojnice, ke skórování mu vskutku chybělo několik decimetrů. Ve druhém poločase se obrázek hry hodně změnil a ani jeden celek se téměř netlačil do zakončení.

Granadě evidentně docházely síly a s přibývajícím časem se stále méně dostávala před pokutové území PAOKu. Domácí mohli rozhodnout zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, avšak střídajícímu Świderskimu se zakončení nepovedlo a po dvou minutách strávených na trávníku pálil o značný kus vedle bližšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele