základní skupiny - skupina C, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Gouiri svou brankou zařídil těsnou výhru Nice na Beer Ševou

Situace ve skupině C, kde působí i pražská Slavia, se po druhém kole hlavní fáze Evropské ligy srovnala, tak říkajíc, do latě. Všechny čtyři celky mají shodný počet tří bodů i proto, že Nice nejtěsnějším možným způsobem skolilo Beer Ševu. Domácí si tak výrazně napravili reputaci poté, co minulý čtvrtek schytali těžký debakl v Německu na půdě Leverkusenu.

Už nedávno uhraná cenná remíza s Lille v rámci Ligue 1 naznačila, že by svěřenci kouče Patricka Vieiry chtěli co nejrychleji zapomenout na nepovedený vstup na evropské scéně. Hosté na jihu Francie herně nijak nepřekvapili, spíše vyčkávali, co jejich soupeř vymyslí, a třeba co se držení míče týče, byli v této statistice daleko horší. Nakonec ani bod nezískali.

Yossi Abukasis, lodivod Hapoelu, už před zápasem avizoval, že do hry pošle tu samou sestavu, jakou nasadil v posledním ligovém utkání na půdě Maccabi Tel-Aviv, akorát že místo indisponovaného Jhonatana Agudela nasadí Sintayehu Sallalicha, a své slovo dodržel. Jeho taktický tah se ale nesetkal s úspěchem. K toužebné vstřelené brance se jeho tým nedostal.

O osudu tohoto měření sil rozhodla 23. minuta. Atal podnikl výpad po pravé straně, jakmile se propracoval do šestnáctky, ve správný moment zasekl míč, ten následně poslal na zadní tyčku, odkud jeho spoluhráč Gouiri nikým nehlídaný pohotově skóroval. V závěru půle se snažil o vyrovnání stavu levačkou Josué, jeho pokus ovšem zlikvidoval pozorný brankář Benítez.

I ve druhém dějství působili Les Aiglons o něco nebezpečnějším dojmem, jenomže v 67. minutě Gouiri nezapsal na své konto druhý přesný zásah, protože gólman Levita byl proti, a v 75. minutě se proti Levitovi neprosadil ani Dolberg. Beer Ševa mohla gólově udeřit snad jen ve třetí minutě nastavení zásluhou střídajícího Varenneho, jeho hlavičku však polapil Benítez.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Pokud dobře počítám, tak jsem druhé kolo vyhrál 5:4.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Akinfeev

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Hiko

4:0

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele