základní skupiny - skupina J, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů LASKu Linz (© AFP)

Ludogorec padl i pošesté, doma nestačil na Linec

Ludogorec zakončil své letošní mizerné působení v evropských pohárech šestou porážkou v hlavní fázi Evropské ligy. Nestačil totiž na domácí půdě na Linec, s nímž padl zásluhou tří inkasovaných branek v rozmezí pouhých deseti minut v průběhu druhého poločasu. A pouze potvrdil, že byl jednoznačně nejslabším účastníkem uskupení písmena J.

Rakouský výběr alespoň urval jakousi cenu útěchy, už před tímto zápasem bylo jasné, že o postup do další fáze již nemůže usilovat. Svěřenci trenéra Dominika Thalhammera ve finále získali velmi solidních deset bodů, ani takový počet jim ovšem na proklouznutí do jarního play-off prostě nestačil. A zbyla na ně na úkor Tottenhamu a Antverp pouze třetí příčka.

Už v prvním dějství LASK, který si mimochodem loni vybojoval účast v osmifinále v rámci druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy, chtěl jasně naznačit, že jeho minulá uhraná remíza se slovutnými Spurs se neudála jen vlivem náhodných okolností. Reiter v 16. minutě trefil pouze brankovou konstrukci. A ve 45. minutě byli hosté vstřelené brance ještě blíže.

Johannese Eggesteina ve vlastní šestnáctce přidržel bránící Cicinho a sudí Meškov, trochu přísně, nařídil pokutový kop. K němu se postavil jako exekutor Goiginger, jenže selhal, protože jeho pokus zastavil u tyčky perfektně brankář Iliev. Bulharský celek tohle neproměnění šance potrestal hned zkraje druhé půle, po přihrávce Keșerüa zamířil z voleje tvrdě pod břevno Manu.

V 56. minutě nicméně došlo k vyrovnání průběžného stavu. Wiesinger se ve středu hřiště chopil míče, měl před sebou dost prostoru, až se nakonec rozhodl vypálit, a jeho parádní střela zaplula za záda zcela zkoprnělého Ilieva. Po hodině hry se přitom situace Ludogorci ještě více zkomplikovala, jelikož červenou kartu od Meškova vyinkasoval záložník Alex Santana.

Rennera, který se snažil dorážet balón za brankovou čáru, stáhl zezadu jeho protivník, a nejenže mužstvo kouče Stanislava Genčeva dohrávalo o deseti hráčích, dokonce znovu čelilo penaltě. Té se tentokráte chopil právě sám faulovaný, jenž zamířil do protipohybu Ilieva. Na tuhle obdrženou brankou již razgradský výběr ve zbývajících chvílích neodpověděl.

V o to složitějším postavení byl v 66. minutě, poněvadž Linec udeřil ještě potřetí, jelikož po Eggesteinově pobídce hlavou skóroval bez větších obtíží Madsen. V 72. minutě se snažil už tak pohodlný náskok navýšit Balić, ovšem Iliev stačil zasáhnout, v 79. minutě na sebe oba sokové narazili opětovně, avšak i v tomto případě byl úspěšný bulharský muž v rukavicích.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele