základní skupiny - skupina G, 3. kolo
05.11.2020 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Leicester nedal Braze žádnou šanci a deklasoval ji vysoko o čtyři branky

Skvělé hrající "Lišky" z Leicesteru nenasadily do tohoto souboje dvou neporažených týmů svého kanonýra Vardyho, který zůstal pouze na lavici náhradníků, a jeho služby nakonec nebyly potřeba. Dokonale ho totiž zastoupil nigerijský útočník Kelechi Iheanacho, jenž se prosadil hned dvakrát a navíc si připsal i jednu asistenci. Svěřenci trenéra Brendana Rodgerse zvítězili bez jakýchkoli potíží po výsledku 4:0 a potvrdili tak skvělou formu z poslední doby.

Ve skupině G zůstávají stoprocentní s úchvatným skóre 9:1 a již v příštím kole si mohou zajistit zasloužený postup do vyřazovací fáze. Naopak portugalský klub zaznamenal svou úvodní ztrátu a ve zbývajícím průběhu ho ještě může čekat náročná bitva o druhé místo s řeckým AEK. Jasný favorit čtvrtečního utkání se v úvodních dvaceti minutách rozehrával a poté z ničeho nic skóroval.

Po rychlé akci na levém křídle si Iheanacho vyměnil míč se skvěle hrajícím Jamesem Maddisonem, pak z ostrého úhlu přetlačil brankáře Matheuse a po šťastném odrazu usměrnil míč do zcela prázdné branky. Krátce po odehrané půlhodině mohl zvýšit náskok anglického týmu Maddison, jehož výtečná rána z pětadvaceti metrů se zkroutila o pár decimetrů nad břevno. Stejný hráč byl znovu vidět v nastaveném čase prvního poločasu.

Tentokráte se na levé straně fantasticky zbavil bránícího Viany a prudkou ranou mířil k protější tyči, ovšem Matheus dokázal brilantně konečky prstů vytěsnit balón na rohový kop. Domácí přidali druhý uklidňující zásah tři minuty po přestávce, přesnou mušku opět měl Iheanacho. Čtyřiadvacetiletý forvard tentokráte převzal míč od Ündera, elegantně se s ním otočil a nakonec vypálil z pětadvaceti metrů.

Jeho razantní projektil byl ještě tečován jedním z bránících hráčů a zapadl přímo do vzdálenějšího dolního rohu. Za další čtyři minuty mohl vykřesat naději pro Bragu dvacetiletý španělský talent Abel Ruiz, jenomže špičkou kopačky zamířil po zemi do boční sítě. Leicester definitivně rozhodl o svém úspěchu v polovině závěrečného dějství a znovu v tom měl prsty nesmírně aktivní Iheanacho.

Hrdina tohoto duelu tentokráte obdržel krásnou kolmici do běhu, z první okamžitě poslal balón do předbrankového prostoru a našel tam nabíhajícího Dennise Praeta, jenž z bezprostřední blízkosti nemohl minout odkrytý prostor tří tyčí. Domácím ani tento náskok nestačil a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se prosadil i Maddison.

Třiadvacetiletý záložník se po výtečné práci Péreze zjevil ve středu pokutového území, s trochou štěstí obelstil dva bránící protihráče a pak nekompromisně propálil naprosto zoufalého Matheuse. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, oba dva soupeři se spolu podruhé utkají po reprezentační pauze na portugalské půdě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele