základní skupiny - skupina G, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Leicester si pohlídal prvenství ve skupině, Atény porazil o dva góly

Cenzig Ünder a Harvey Barnes rozhodli už po pouhé čtvrthodině hry o vítězství Leicesteru City nad AEK Atény 2:0. Hostům se nepodařilo vstřelit ani kontaktní branku a ve skupině Evropské ligy skončili na posledním čtvrtém místě. Naopak "Lišky" si pojistily konečné první místo a mohou se těšit na nadcházející los vyřazovací fáze.

Duel na King Power Stadium už nic nového nemohl přinést. Leicester City byl jistým postupujícím a v případě výhry si mohl pojistit prvenství ve skupině. AEK sice mohlo za jistých okolností postoupit na třetí příčku, ale jarní fáze EL se ho týkat už nemohla.

Manažer Brendan Rodgers se pak rozhodl šetřit sestavu na víkendové utkání Premier League a pouze na lavičce zůstali například Morgan, Schmeichel, Vardy a další.

Vše podstatné se odehrálo během úvodní čtvrthodiny. Nejprve vyrobil obrovskou chybu při snaze odehrát balón Svarnas a Cenzig Ünder to nekompromisní střelou potrestal. Tady byl Tsintotas absolutně bez šance. Ještě větší parádu pak vystřihl o dvě minuty později Harvey Barnes, který si navedl balón na silnější pravačku a krásnou střelou pod břevno zvýšil už na 2:0. Lepší začátek si Leicester ani nemohl přát, naopak AEK pokračovalo ve špatných výkonech.

Domácí po dvou rychlých gólech trochu povolili pedály a Řekové vyrovnali hru, nicméně do větší šance se v prvním poločase nedostali. Naopak ve 45. minutě prověřil brankáře Tsintotase ranou ze střední vzdálenosti Praet. Na druhé straně brankář Ward nemusel vůbec zasahovat a na tom se nic nezměnilo ani po přestávce.

AEK mělo ve druhém poločase za cíl vstřelit co nejrychleji kontaktní gól a Leicester zase co nejdříve zápas definitivně rozhodnout. To mohl zařídit v 76. minutě Pérez, který z otočky pálil do brankáře Tsintotase. Nic dalšího už se v zápase nestalo a Leicester si dvoubrankový náskok v pohodě pohlídal. "Lišky" zároveň udržely první postupové místo před portugalskou Bragou, Atény skončily poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele