základní skupiny - skupina J, 4. kolo
26.11.2020 18:55 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Antverp (© AFP)

LASK doma nestačil na Antverpy a vzdálil se postupu

Z hlediska postupové matematiky velmi důležitý zápas byl k vidění v Linci. LASK i Antverpy měly stejně jako Tottenham na kontě šest bodů, toto utkání nakonec skončilo výsledkem 0:2 ve prospěch belgického celku. Brankami se o to zasloužili Refaelov a Gerkens.

Během první čtvrthodiny se každý z týmů dostal do jedné příležitosti. Nejprve domácí Michorl zahrával přímák z pozice vhodné spíše pro centr, on ale střelou na bránu překvapil gólmana, který horko těžko vyrazil na roh. Na druhé straně pronikl za obranu Refaelov, který ztroskotal na Schlagerovi.

Po čtvrtině utkání Butez pokazil rozehrávku, následný pokus Ranftla ovšem mířil mimo prostor tří tyčí. Nedlouho po něm zahrozil i De Laet, který po rohovém kopu poslal balón hlavou jen pár centimetrů vedle tyče.

Klíčový moment zápasu přišel po pěti minutách druhé půle. De Laet obešel Traunera, jenž jej poslal k zemi, a jelikož byl posledním hráčem, znamenalo to pro něj červenou kartu. Antverpy toho využily hned z následného přímého kopu. Lior Refaelov jej poslal tak, že jej zeď tečovala do protipohybu gólmana. Ten se na balón už jen podíval.

Hra se na několik následujících desítek minut uklidnila, až ve třiaosmdesáté minutě přidali hosté druhý zářez. Lukaku odcentroval přesně na hlavu Pietera Gerkense, proti jehož pokusu se Schlager natahoval marně. Okamžitě mohl přidat třetí branku Ampomah, jenž po pohledné individuální akci zakončil nepřesně.

V tabulce skupiny J tak Antverpy spolu s Tottenhamem vedou s devíti body na kontě, LASK je o tři body pozadu a s nevýhodou vzájemného zápasu oproti Antverpám. Ludogorec je pak bez bodu beznadějně poslední.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
jenculko

3:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Linz je taký môj čierny kôň EL a v tomto zápase som od nich určite čakal viac.

Reagovat
Elmas

Bez Hollanda a Raguže je to těžký.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele