základní skupiny - skupina J, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů LASKu Linz (© AFP)

LASK v divokém zápase udržel vedení s bulharským Ludogorcem a slaví první výhru

Jen málokdo čekal, že v utkání rakouského LASKu a bulharského Ludogorce bude k vidění hned sedm branek, a už vůbec nikoho ani nenapadlo, že hattrick hostujícího Elvise Manua nestačí týmu z Razgradu ani na bod. Rakouský výběr vedl v průběhu utkání 2:0 a 4:1, jenomže pak si výrazně zkomplikoval situaci hlavně po vyloučení Lukase Grgice a v samém závěru měl co dělat, aby udržel alespoň jednobrankový náskok.

Svěřenci trenéra Dominika Thalhammera začali naprosto skvěle a už po necelých dvou odehraných minutách se dostali do vedení. Po nádherné kolmici Marka Raguže za defenzivu soupeře převzal míč Husein Balić a při brejku čtyři na jednoho vzal vše na sebe, jeho prudká střela z dvaceti metrů zapadla do sítě kolem marně se natahujícího gólmana Ilieva. Klub z Lince rozhodně nepolevoval a v 11. minutě vedl o dva góly.

Rohový kop Michorla z levé strany propadl až ke zcela zapomenutému Andreasi Gruberovi, který na nic nečekal a z první zamířil přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Hosté se ale v žádném případě nevzdávali a za další čtyři minuty snížil Manu. Sedmadvacetiletý nizozemský útočník obdržel přesně načasovanou nahrávku do nohy od Alexe Santany a stanul před brankářem Schlagerem, jehož překonal pohotovým přízemním pokusem.

Hosté dokonce mohli srovnat stav přesně po odehrané půlhodině, jenomže Santana ve stoprocentní pozici selhal a z deseti metrů těsně minul levou konstrukci. Domácí si proto vzali zpět své dvoubrankové vedení zhruba deset minut před poločasovou přestávkou. Na pravém křídle se uvolnil Andrade a odcentroval do předbrankového prostoru, kde zůstal Raguž a akrobatickým zakončením překonal Ilieva skákavou ranou - 3:1.

Po změně stran začal úřadující mistr stále více riskovat a v 56. minutě kapituloval počtvrté, po druhé vstřelené brance Baliće se zdálo být definitivně rozhodnuto. Ten po několika odražených střelách i centrech napřáhl z hranice pokutového území, trefil před sebou stojícího Andradeho a míč změnil trajektorii letu takovým způsobem, že zapadl do sítě za záda naprosto bezmocného Ilieva. Domácí od tohoto momentu polevili a málem na to doplatili.

Přesně v polovině druhého dějství totiž zůstal stát na středové čáře Manu, tím přelstil ofsajdovou past a díky geniální nahrávce od Santany utíkal přes půl hřiště sám vstříc Gruberovi. Domácího strážce branky se nezalekl a nakonec ho tvrdou ranou propálil, i když měl i trochu štěstí - 4:2. V 73. minutě prožil hodně nešťastný okamžik padající Grgic, neboť zastavil dělovku Manua rukou a po druhé žluté kartě musel předčasně opustit hrací plochu.

K následnému pokutovému kopu se postavil Manu a znovu nezaváhal, balón totiž razantně usměrnil do pravé šibenice. Hosté tedy měli necelých dvacet minut na to, aby v početní výhodě něco s výsledkem udělali, v 81. minutě však nebyli daleko od páté inkasované branky. Střídající Goiginger nejprve vybojoval balón a vzápětí se elegantně zbavil jednoho z bránících protihráčů, nicméně levou tyč přeci jen minul o několik decimetrů.

Ve zbývajícím průběhu se domácí stáhli na vlastní polovinu a hubené vedení ubránili až do závěrečného hvizdu. V příštím střetnutí zavítají na půdu zatím stoprocentního belgického klubu Royal Antverpy a nic jednoduchého je nečeká, Ludogorec narazí na věhlasný anglický Tottenham a jakýkoli bodový zisk by se rovnal obrovské senzaci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Akinfeev

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2-2

Reagovat
db18

Vrba ven! ...oh.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele