základní skupiny - skupina L, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

KAA Gent doma s Hoffenheimem selhal a je nadále bez bodu

Po dvou zápasech základní skupiny zůstává belgický Gent bez bodu a tudíž na posledním čtvrtém místě. "Indiáni" bundesligovému Hoffenheimu vůbec nestačili a nakonec schytali čtyřbrankový příděl. TSG šlo do vedení v prvním poločase a postupně navýšilo náskok o tři góly. Gent snížil v závěru, ale poslední slovo měli v podobě čtvrtého gólu hosté. Domácí na začátku zápasu neproměnili pokutový kop, což mělo na další vývoj zásadní vliv.

Gent potřeboval po porážce s Libercem bodovat, ale to se mu nakonec nepovedlo. Svěřenci Wima de Deckera prožívají nepovedený start do sezony a vedle evropských pohárů se jim nedaří ani na ligové scéně. O víkendu "Indiáni" podlehli Genku 1:2.

Hoffenheim byl po všech stránkách lepší a v zápase měl i první gólovou příležitost, když Posch napálil balón do náruče Roefa. Vzápětí mohlo udeřit na druhé straně a dost možná šlo také o klíčový okamžik celého střetnutí. Posch ve vlastní šestnáctce fauloval Jaremčuka a Gent měl k dispozici pokutový kop! Sám Jaremčuk trefil přesně stranu, kam skákal Baumann a z možného náskoku nic nebylo. Gent to vyšlo draho. Po půlhodině hry se naskytla penalta i hostům po nešťastné ruce Ngadeua a Ishak Belfodil jí proměnil. Zvolil sice také stejný směr skoku brankáře, ale mířil přesně k tyči a vyšlo to. Nic dalšího už se v prvním poločase neudálo.

Hosté vedli zaslouženě a dobře vstoupili i do druhého poločasu. Pokus Floriana Grillitsche vytěsnil na rohový kop Roef a v 52. minutě už se stejný hráč prosadil. Bebou mu ve vápně adresoval zpětnou přihrávku a Roef na jeho střelu nedosáhl. Gentu to směrem dopředu příliš nešlo, do zakončení se dostával ojediněle a spíše hrozilo nebezpečí ze strany Hoffenheimu. Golman Roef musel tasit další zákrok po střele Belfodila a netrvalo to dlouho a TSG vedlo už o tři góly. V 73. minutě se dostal na hranici šestnáctky ke střele Mijat Gaćinović a Roef neměl žádný nárok. Gaćinović trefil přesně horní roh branky.

Zápas byl v podstatě rozhodnutý a otázkou byla konečná podoba výsledku. Gent chtěl porážku alespoň zmírnit, ale ani to se mu nepovedlo. Kleindienst nejprve nastřelil tyč a ve třetí minutě dokonce po přihrávce Botaky snížil, ale poslední slovo měl zase Hoffenheim. Dabbur si hned z následující akce navedl balón na pravačku a střelou k tyči uzavřel střelecký účet. Hoffenheim má po dvou zápasech šest bodů a skvěle nakročeno k postupu, zatímco Gent je na tom přesně opačně - bez bodu a poslední.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Seydou Doumbia

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele