základní skupiny - skupina L, 4. kolo
26.11.2020 18:55 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Crvene Zvezdy po gólu Petroviče (© AFP)

Gent doma podlehl Crvene Zvezdě a je bez šance na postup

Belgický Gent doma podtrhl bídu v Evropské lize a postupové brány se mu definitivně uzavřely porážkou od Crvené Zvezdy. Srbové udeřili v samotném začátku utkání a druhý gól přidali po změně stran. Nejprve se trefil Njegoš Petrović a druhý gól obstaral Nemanja Milunović.

Domácí tým měl sice po celý zápas větší převahu i častěji střílel, ale prosadit se na rozdíl od soupeře nedokázal. Efektivita byla nakonec rozhodujícím faktorem.

Gent měl vůbec poslední šanci se svou situací něco udělat, ale do zápasu vstoupil tím nejhorším možným způsobem. Už ve 2. minutě napřáhl za šestnáctkou Njegoš Petrović a Bolata doslova nachytal na švestkách. Rána to sice byla povedená, ale Bolat ji mohl chytit. Crvena Zvezda se tak rychle ujala vedení a pozice Belgičanů se zase o něco zhoršila. Domácí sice začali přebírat iniciativu a hostům moc často nepůjčovat balón, chyběl ale překvapivý moment a zakončení. Až před koncem poločasu přilétl do vápna Srbů centr a po hlavičce Bukariho předvedl vynikající zákrok brankář Borjan.

Do druhého poločasu už nenastoupil Botaka, kterého nahradil Castro-Montes a Gent pokračoval v hledání skulinek uvnitř bělehradské defenzívy. Žádné vyrovnání se ale nekonalo a místo toho Crvena Zvezda vstřelila druhý gól. V 58. minutě se po rohovém kopu Nabouhaneho prosadil Nemanja Milunović a s Gentem už to vypadalo skutečně zle.

Indiáni se sympaticky nevzdávali, jenomže jim chyběl klid v zakončení. Ve vyložené pozici selhal Kums a to byla poslední kapka. Nic dalšího už si Gent nevytvořil a po domácí porážce už nemůže postoupit. Gent bude příštím soupeřem Liberce, zatímco Hoffenheim se představí v Bělehradě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tak

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele