základní skupiny - skupina K, 3. kolo
05.11.2020 21:00 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Lutsharel Geertruida (© AFP)

Feyenoord konečně zabral a díky první výhře ve skupině oživil své šance na postup

Rotterdamský Feyenoord se oklepal z nedávného nečekaného debaklu od podceňovaného rakouského Wolfsbergu (1:4) a teď díky skvělé druhé půli zdolal ruské CSKA v poměru 3:1. Do tabulky skupiny K si proto připsal své premiérové tři body a celkově má na kontě body čtyři, kvůli tomu je třetí o bod za vedoucím chorvatským Dinamem. Moskevský klub jako jediný ve skupině ještě nezvítězil a se dvěma body mu patří poslední čtvrtá příčka.

Svěřenci domácího trenéra Dicka Advocaata se v poslední době hodně trápili i na ligové scéně, ale v tuto chvíli to vypadá, že se přeci jen blýská na lepší časy. Úvodní poločas byl z diváckého pohledu nezajímavý a vyložených možností bylo k vidění vskutku jen poskrovnu. První nebezpečnější střela se zrodila až necelých deset minut před výměnou stran, ovšem pozorný gólman Akinfejev dokázal ukrýt míč ve svých rukavicích.

Ve 42. minutě mohli jít hosté zničehonic do vedení. Nejprve se nenápadnou patičkou neprosadil střídající Dzagojev, poté vystřelil z dvanácti metrů Ejuke a domácí brankář Bijlow odvrátil jeho přízemní ránu brilantně do strany. Asi o největší možnost prvního dějství se postaral kapitán Feyenoordu Berghuis, jenž na konci nastavení dokonce už překonal Akinfejeva, ale toho dokázal zastoupit těsně před brankovou čarou jeden ze spoluhráčů.

Ani druhý poločas nezačal ve vysokém tempu, hra se rozhýbala až v 63. minutě po vedoucí brance rotterdamského giganta. Po rychlé akci středem hřiště vymyslel Berghuis přesně načasovanou přihrávku na nabíhajícího Ridgeciana Hapse, který se natlačil před svého bránícího soka a z bezprostřední blízkosti usměrnil míč do bližšího spodního rohu. O osm minut později se Feyenoord radoval ze své druhé vstřelené trefy.

Teprve devatenáctiletý mladík s tureckými kořeny Orkun Kökçü napřáhl z dvaceti metrů a jeho parádní rána zaplachtila přímo ke vzdálenější konstrukci, bezmocný Akinfejev se jen naprázdno proletěl vzduchem. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a přesnou mušku měl dvacetiletý obránce Lutsharel Geertruida, jenž třetím gólem nizozemského celku definitivně poslal CSKA na kolena.

Po výtečné kolmici Kökçüa a dostatečnému důrazu Linssena stanul Geertruida sám před Akinfejevem a nikým neatakován zavěsil pod břevno. Hosté zaznamenali alespoň čestný zásah čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Šikovný oblouček nově příchozího Čalova nešťastně tečoval hlavou Argentinec Marcos Senesi, nepříliš připravený Bijlow zareagoval na změnu směru pozdě a míči v cestě do sítě již nezabránil.

Ihned na to si Feyenoord chtěl vzít zpět tříbrankové vedení, jenomže výstavní gól Linssena neplatil vinou zřetelného ofsajdu. Oba dva celky se spolu opět utkají za tři týdny na ruské půdě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Akinfeev

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

4:2, Holanďani se proberou

Reagovat
berliner

Tip 1:1

Reagovat
tlaci

bez Berghuise jsou poliviční 1:1

Reagovat
AjaxFans

3*1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele