čtvrtfinále - 1. zápasy
08.04.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Gerard Moreno (© AFP)

Villarreal těsně vyhrál v Záhřebu a výrazně se přiblížil k semifinále

Dinamo Záhřeb neprohrálo v domácím prostředí v Evropské lize téměř šest a půl let, kdy v roce 2014 nestačilo ve skupinové fázi na rakouský Salzburg (1:5). Od té doby neodcházelo v této soutěži z trávníku poraženo ve čtrnácti střetnutích v řadě za sebou. Nyní proti španělskému favoritovi nepředvedlo vůbec špatný výkon, jenomže těsně před koncem prvního poločasu inkasovalo rozdílovou trefu a nakonec tedy prohrálo těsně po výsledku 0:1.

Chorvatského mistra za týden čeká náročná odveta ve Španělsku, a pokud ještě bude chtít proklouznout do čtvrtfinále, tak se stejně jako proti anglickému Tottenhamu musí postarat o obrovské překvapení. Mírný favorit tohoto utkání začal aktivněji a první větší možnost si vytvořil po necelých sedmi minutách hry. Na levé straně pokutového území se dostal ke střele Pedraza a brankář Livakovič zkrotil balón ve svých rukavicích.

Neuběhly ani další tři minuty a na opačné straně se poprvé předvedl také gólman Rulli, když ránu levačkou v podání Majera z hranice šestnáctky výtečně odvrátil do strany. Přesně po dvaceti odehraných minutách znovu neuspěl aktivní Pedraza, jenž tentokráte vypálil po zemi z mírného úhlu a Livakovič dokázal vyrazit míč nad svou brankou. Svěřenci trenéra Damira Krznara z ničeho nic rozvlnili síť ve 27. minutě.

Z bezprostřední blízkosti totiž dopravil míč hlavou do branky Atiemwen, nicméně jeho trefa přeci jen neplatila vinou velmi těsného ofsajdu. Asi nejdůležitější okamžik se zrodil zhruba pět minut před výměnou stran. Gerard Moreno to skvěle udělal na levém křídle a snažil se odcentrovat před branku, následně zahrál hodně nešťastně rukou bránící Théophile-Catherine a německý rozhodčí Siebert ukázal na penaltový puntík.

Nabídnutou příležitostí nepohrdl právě Moreno a bez větších potíží se trefil doprostřed branky. Hosté si ve druhém poločase hlídali jednobrankové vedení a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, avšak v 56. minutě mohlo Dinamo srovnat. Po krásné individuální akci napřáhl z velké vzdálenosti Gvardiol a Rulli jeho dělovku parádně vytěsnil do bezpečí.

Villarreal chtěl definitivně pojistit svůj náskok zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož Manu Trigueros vypálil z dvaadvaceti metrů a mířil přímo pod břevno, ovšem proti byl fantastický Livakovič, neboť jednoruč vytáhl balón do zámezí. Ve zbývajícím průběhu už k ničemu nebezpečnému nedošlo, CF je tak jednou nohou v semifinále EL, které si naposledy zahrálo před pěti lety v sezóně 2015/2016.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

1:2

Reagovat
Akinfeev

Good Ebening má docela štěstí, že v EL ještě nenarazil na tým z top 5 lig Ve finále až MU no ... 0:3

Reagovat
Shevchenko

Good Ebening vyhrál EL už 3x.

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
kbtk23

Snad to celé vyhrají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele