základní skupiny - skupina K, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Arena CSKA, Moskva

Reportáž

Igor Akinfejev (© AFP)

Utkání CSKA Moskva s Dinamem Záhřeb nepoznalo vítěze

Ani na druhý pokus nedokázali hráči CSKA Moskva zvítězit v letošním ročníku Evropské ligy a komplikují si postupové cíle. Na domácím hřišti neporazili Dinamo Záhřeb a nepotvrdili tak roli favorita.

Úřadující chorvatský šampion nepřiletěl do Moskvy s velkými nadějemi na tříbodový zisk a podle toho také vypadala taktika trenéra Mamiče. Hosté se dopředu nijak nehnali a prostor pro práci s míčem měli hlavně domácí.

Přesto si první velkou šanci připsalo již ve 2. minutě Dinamo. Majer dobře viděl nabíhajícího Orsiče a obloučkem za obranu vytvořil pro zkušeného útočníka velkou šanci. Orsić ovšem nepotvrdil pověst nekompromisního zakončovatele a míč, který špatně zpracoval, před ním vypíchl brankář Akinfejev.

Hráči CSKA působili, že hlavy nechali v šatně a v úvodu utkání si šance vypracovávali hlavně Chorvaté. V 17. minutě Ademi poslal z levého křídla zpětnou přihrávku na nabíhajícího Orsiče, jehož střelu z hranice pokutového území musel likvidovat Akinfejev.

Po ospalé úvodní dvacetiminutovce konečně začali hrát i domácí. Ve 28. minutě musel proti Vlasičovu zakončení z přímého kopu zasahovat brankář Livaković. O deset minut později se pětadvacetiletý reprezentant Chorvatska vytáhl i proti Ejukeho střele.

Tlak domácích se stupňoval až do konce úvodního dějství, ale gól nepřinesl a po změně stran už zdaleka nebyl takový. Hned po dvou minutách sice pálil zpoza šestnáctky opět Vlašić, ale opět nevyzrál na připraveného Livakoviče. To byl jeden z mála nebezpečných pokusů jinak bezzubého útoku CSKA.

Armádní klub sice zakončoval mnohem častěji než hosté, ale málo který pokus snesl přísnější měřítka. V 86. minutě přeci jenom mohl po Dzagojevově sklepnutí vstřelit vytoužený gól Sigurdsson, ale proti byl opět dobře chytající Livaković, a tak branka v duelu mezi CSKA Moskva a Dinamem Záhřeb nepadla.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Akinfeev

6:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele