základní skupiny - skupina H, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Celtic se rozloučil s Evropskou ligou výhrou nad Lille

Celtic Glasgow doma porazil Lille 3:2 a se soutěží se rozloučil nejlepším možným způsobem. Francouzský celek bojoval v Celtic Parku o prvenství ve skupině, ale díky porážce a výhře Milána v Praze se mu to nepodařilo. Rozhodující gól vstřelil až čtvrthodinu před koncem David Turnbull.

Skotům už v posledním zápase o nic zásadního nešlo. Čtvrté místo nemohli zvrátit, ale se soutěží se chtěli rozloučit vítězstvím. Koneckonců tři body potřebovali jako sůl, jednak pro zvýšení sebevědomí i lepší pozici trenéra Neila Lennona. Celticu se totiž v sezoně vůbec nedaří. Lille mělo motivaci jasnou, pokud by vyhrálo, mělo by první místo ve skupině v kapse. Postup do jarní fáze už měly "Dogy" zajištěný s předstihem.

Celtic poprvé rozjásal ve 22. minutě Christopher Jullien, který si nikým nehlídaný seběhl na rohový kop a hlavou perfektně zakončil. Dlouho to domácím nevydrželo, protože hned za dvě minuty pronikl do šestnáctky Yazici a po jeho přihrávce zblízka překonal Hazarda Jonathan Ikoné - 1:1.

Přestřelka tím nekončila a skóre se zase velmi rychle měnilo ve prospěch Skotů. Bradarić ve vápně přišlápl Frimponga a sudí Veríssimo odpískal pokutový kop. Callum McGregor utáhl střelu k tyči a Maignan na ní nedosáhl. Až poté se hra trochu uklidnila a do konce prvního poločasu se nic zásadního nestalo. Neil Lennon mohl být s poločasovým výsledkem spokojen, starosti mu pouze dělalo zranění Frimponga, kterého ve 30. minutě nahradil Henderson.

Lille ještě neřeklo poslední slovo a rozhodně se nehodlalo spokojit "jen" s druhým místem. Po hodině hry poslal do vápna střílenou přihrávku Niasse a nechybělo moc, aby si McGregor vstřelil vlastní gól.

Aktivita Lille nakonec přinesla ovoce. Dvacet minut před koncem se opřel do odraženého balónu Timothy Weah a propálil vše, co mu stálo v cestě včetně gólmana Hazarda. Remíza 2:2 znovu vydržela jen pár minut. Ajer u postranní čáry zavedl balón do šestnáctky, vzápětí ale přihrával pod sebe a David Turnbull svým druhým gólem v zápase vrátil Celticu vedení.

Oba celky dokázaly skvěle reagovat na góly soupeře a Lille bylo zase blízko vyrovnání po obrovské šanci Lihadjiho, který byl před Hazardem úplně sám. Byla to poslední velká šance "Dog", která však gólem neskončila. Hosté zřejmě věděli, jak si v průběžně hraném zápase vede AC Milán a vstřelit dva góly Celticu se v tu chvíli jevilo hodně obtížně. Celtic nakonec porazil Lille 3:2, ale na jeho čtvrtém místě se nic nezměnilo. Lille díky svojí porážce a výhře Milána v Praze zakončilo skupinu na druhém místě.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

To jste se zbláznili s tím kurzem ne?

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele