osmifinále - odvety
18.03.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

David Neres (© AFP)

Ajax zdolal Bern i podruhé a díky celkovému skóre 5:0 postoupil do čtvrtfinále

Ajax potvrdil vynikající formu i na švýcarské půdě a podruhé v řadě nedal svému soupeři žádnou šanci na úspěch, tentokráte ho porazil v poměru 2:0. Ve dvou duelech tedy ani jednou neinkasoval, po úvodní vysoké výhře 3:0 rozhodl o svém úspěchu krátce po dvaceti odehraných minutách a svůj náskok definitivně pojistil ihned po změně stran. Ajax tak naprosto zaslouženě pokračuje, zatímco náš velký soupeř v boji o koeficient končí.

Domácí byli horším týmem od samého začátku a po prvním inkasovaném gólu tento duel v podstatě jen dohrávali. Úvodní větší možnost se zrodila po čtvrthodině hry, kdy se k dorážce dostal Antony, ovšem gólman Faivre si dokázal poradit a balón odvrátil na roh. Z následné akce však přeci jen inkasoval, jelikož ve 21. minutě vymyslel geniální přihrávku do volného prostoru Dušan Tadić a nabíhající David Neres už měl snadnou úlohu, prázdnou branku nemohl minout.

Srbský špílmachr Tadić byl aktivní i v následujícím průběhu a do střelecké listiny se mohl zapsat krátce po odehrané půlhodině, jenomže jeho tvrdý projektil z mírného úhlu vyrazil pozorný Faivre do zámezí. Švýcarskému vyzyvateli mohla svitnout alespoň malá naděje necelých deset minut před přestávkou, avšak skotský rozhodčí Madden za hraní rukou v podání Álvareze neodpískal pokutový kop.

Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém poločase, hosté opět začali s velkou aktivitou a ve 47. minutě se chtěl zapsat do listiny střelců Klaassen. Ten se zjevil zcela sám v pokutovém území protivníka a napřáhl z voleje z deseti metrů, ale brankáře Young Boys nepropálil. Neuběhly ani další dvě minuty a svěřenci trenéra Erika ten Haga skórovali podruhé, neboť Madden tentokráte už ukázal na penaltový puntík po ruce bránícího Mohameda Kamary.

Balón si postavil tradiční exekutor Tadić, a i když si Faivre na něj lehce sáhl, tak v cestě do vlastní sítě mu zabránit nedokázal. Domácí rozvlnili síť o pět minut později, neboť zblízka přesně hlavičkoval Nsamé, jenomže jeho trefa přeci jen neplatila vinou předchozího ofsajdu Elii. Klub z Bernu ještě zahrozil v 64. minutě po ráně střídajícího Sulejmaniho, nicméně gólman Stekelenburg předvedl jistý zákrok. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a Ajax je tak po čtyřech letech mezi osmičkou nejlepších v Evropské lize.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
afc ajax

Čo tak 0:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
jáá

1:2

Reagovat
AjaxFans

Taky bych to tak viděl

Reagovat
Pharrell

** Chvíli tam i ukazovali 1:2 (na livesport.cz) ale domácím góla neuznali pro těsný ofsajd.

Reagovat
AjaxFans

Tak u nás asi hotovo.Dejte nam ty sešívky

Reagovat
jáá

No jsem zvědavý koho dostaneme. Hrajeme dobře. Jen se neposrat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele