osmifinále - 1. zápasy
11.03.2021 18:55 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Davy Klaassen (© AFP)

Ajax nasázel vyzyvateli z Bernu tři góly a je jednou nohou ve čtvrtfinále Evropské ligy

Ajax potvrdil skvělou formu z poslední doby a nyní naplnil papírové předpoklady se švýcarským Young Boys, svého rivala nakonec zdolal celkem hladce po výsledku 3:0. Díky třígólovému náskoku si vytvořil velmi lichotivou pozici do odvety a o vytoužené čtvrtfinále by ho mohl připravit jen obrovský výpadek. Amsterdamský celek zaznamenal všechny své góly po změně stran, přitom hned dvě vstřelil až v závěrečné čtvrthodině.

Hosté tentokráte nenavázali na povedený dvojzápas s německým Leverkusenem a i přes zodpovědný výkon v úvodním poločase jsou jen krůček od vyřazení. AFC vstoupilo do tohoto čtvrtečního střetnutí s obrovským nasazením a v prvních dvaceti minutách si vytvořilo několik vyložených možností. Do té první se dostalo již po pěti minutách hry, kdy brazilský talent Antony pálil zcela osamocen ze sedmi metrů, ale famózního brankáře Faivreho nepřekonal.

Stejný hráč byl aktivní i v následujícím průběhu a blízko k otevření gólového účtu měl ve 12. minutě, jelikož po nadýchaném centru Dušana Tadiče hlavičkoval jen těsně vedle levé tyče. Za dalších šest minut se na levé straně pokutového území zjevil Neres a dokonce pokořil Faivreho, avšak jeho razantní projektil zapadl do bližší boční sítě. Poté tempo hry přeci jen opadlo a až do konce prvního poločasu k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Domácí se však osmělili ihned po změně stran a postupem času zvyšovali svůj tlak. V 52. minutě znovu musel ukázat své umění Faivre, jenž po hlavičce Edsona Álvareze ze středu pokutového území vytáhl fantastický zákrok jednoruč a balón odvrátil do strany. Vzápětí zkusil vystřelit z hranice pokutového Antony a levou konstrukci netrefil zhruba o půl metru. Ajax se dočkal zaslouženého vedoucího gólu krátce po odehrané hodině.

Po vynikající kombinaci na jeden dotek se zjevil ve vyložené možnosti Davy Klaassen a nezaváhal, zblízka totiž napálil balón přímo k bližší tyči. O osm minut později stanul u vzdálenější tyče Tadič, ovšem závěrečný volej se mu vůbec nepovedl. Srbský šplímachr přeci jen pojistil náskok svého výběru v 82. minutě, neboť se po sražené střele nacházel ve správný čas na správném místě a nekompromisně zamířil do pravého spodního rohu.

Frustrovaní hosté se poté pouze bránili a koledovali si o třetí trefu ve své síti, kterou nakonec inkasovali ve druhé nastavené minutě. Střídající Brian Brobbey těsně předtím nepropálil Faivreho a pak orazítkoval levou tyč, nicméně následně přelstil ofsajdovou past po výtečné nahrávce od Gravenbercha a bezmocného hostujícího strážce pokořil pohotovou přízemní střelou.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
afc ajax

Už sa teším snáď to bude dobrý zápas, v náš prospech.2: 1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Akinfeev

3:3

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
berliner

Reagovat
Elmas

Tak asi stačí. Ale začal jsi to ty.

Reagovat
berliner

Kdybys tipoval ze Rangers daji Gol a nemel prehnana ocekavani od Slavie tak se ti nevysmeju

Reagovat
berliner

Tip 3:1 i kdyz si vyhru Ajaxu vubec nepreju

Reagovat
Elmas

Reagovat
tlaci

bez golmana Ballmmose, který v odvetě vychytal Bayer by si měl Ajax poradit 2:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3-1

Reagovat
AjaxFans

3-0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

bych jim ukázal, pacholkům

Reagovat
AjaxFans

Ukradl jsi mi nick Chtěl jsem si dát Jari Litmanen, ale po těch letech se mě to již nechtělo měnit

Reagovat
Seydou Doumbia

Totální deboš. Ještě že tu územní převahu Ajax využil. Ti až na občasné náznaky přečíslení úplně v prdeli, nevěděli co se děje od první minuty.

Reagovat
AjaxFans

Dobrý match, neé?

Reagovat
Seydou Doumbia

Super, škoda že jsem po 1-0 vytuhl jako totální sracka.

Reagovat
AjaxFans

Škoda,no

Reagovat
smazaný uživatel

sorry hombre.. hod nakou jinou legendu, máme jich dost :)

Reagovat
montaigne33

Ajaxík s přehledem Klidně můžeme vyhrát celou soutěž

Reagovat
afc ajax

Ty kokos som myslel že budú lepší, no našťastie som sa sklamal super výkon našich chlapcov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele