základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Hamza Choudhury (© AFP)

Leicester v prvním poločase zaskočil AEK dvěma góly a veze si tři body

Anglický Leicester City si poradil i ve druhém zápase Evropské ligy a z Athén si veze tři body. Svěřenci manažera Brandona Rodgerse udeřili dvakrát v prvním poločase a to nakonec stačilo. Z pokutového kopu se prosadil Jamie Vardy a druhou trefu obstaral Hamouz Choudhury. Řekové sice hned na začátku druhé půle snížili, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Leicester byl před utkáním mírným favoritem, v prvním zápase Evropské ligy porazil Zarju Luhansk 3:0 a o víkendu si v rámci Premier League poradil s Arsenal, navíc na Emirates Stadium! O víkendu vyhrálo i AEK a sice na hřišti PAS Gianniny 1:0.

O první rozruch se svojí střelou postaral Maddison, ale branku netrefil. Brankář Tsintotas se výrazněji zapojil až o tři minuty později, ovšem v negativním slova smyslu. Unikajícího Vardyho ve vápně podrazil a na světě nebylo nic jiného, než pokutový kop. Sám Vardy si vůbec nedělal problém a Leicester razantní ranou poslal do vedení. Angličané ještě do poločasu výsledek navýšili. Athéňané nepokryli rohový kop, ten propadl až k nohám úplně volného Hamzy Choudhuryho, jehož rána na přední tyč byla milimetrově přesná. Leicester jinak žádným velkým tlakem neoplýval, byl však vysoce efektivní a po poločase vedl o dva góly.

Řekově potřebovali něco změnit a začít si vytvářet brankové příležitosti. Z tohoto důvodu přišli po přestávce Tanković a Oliveira a byl to správný tah domácího kouče. Muamer Tanković si seběhl za obranu na pas Mantalose a neomylně zakončil. AEK bylo zpět v zápase a dokonce mohlo rychle vyrovnat. Pouhou minutu po snížení byl Tanković v další ložence a jeho ráně se do cesty postavilo břevno! Leicester měl kliku a pokud by pokračoval v podobném duchu, mohl na vítězství zapomenout. Hosté se ale včas vzpamatovali a do dalších šancí už AEK nepouštěli a vlastně už nepustili.

Domácí trenér Massimo Carrera se tak znovu pokusil oživit závěr střídáním a na plac poslal tři nové hráče, jenže tentokrát to nevyšlo. AEK si závěrečný tlak nevytvořilo a hosté výsledek uhájili. Leicester zůstává po dvou kolech stoprocentní, stejně jako portugalská Braga. Oba celky mají navíc shodné skóre 5:1. AEK a Luhansk jsou bez bodu a v příštím týdnu je čeká vzájemný zápas.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Seydou Doumbia

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele