základní skupiny - skupina L, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Real Sociedad 3:1

Zenit Petrohrad si bez potíží poradil s Realem Sociedad a na domácí půdě španělskému soupeři nastřílel tři branky. Velký podíl na nich má střelec Aleksandr Kokorin, který poslal míč od sítě brankáře Rulliho hned dvakrát. Střelecký účet ale načal nedávno přestoupivší mladík Emiliano Rigoni.

Zenit chce s novým trenérem Robertem Mancinim a hodně pozměněným kádrem dojít hodně daleko. Ambice ruského celku dnes demonstrovala základní jedenáctka, v níž se sešli Ivanović, Mammana, Paredes, Driussi nebo Kokorin s Kranevitterem. Hosté sázeli na hráče jako Bautista, Canales, Rulli, Llorente nebo Pardo s Januzajem.

Pro domácí to snad ani nemohl být lepší začátek. Po mírné aktivitě se hned páté minutě dostali do vedení! La Real ztratil míč jen kousek před svým vápnem, k balonu se dostal mladý křídelník Emiliano Rigoni a přesnou střelou k tyči nedal brankáři Rullimu žádnou šanci zasáhnout včas - 1:0 pro domácí Zenit.

Je jasné, že po takovém začátku to chvíli trvá, než se tým dostane zpátky do tempa. Ačkoli hosté zvýšili nahrávky kolem vápna soupeře, finální fáze jim stále vázla. Zenit hrál naproti tomu mnohem jednodušším stylem a často se dostával ke střelám. Například rána Aleksandra Kokorina volala po brance, ale byla nakonec tečována. Po pětadvaceti minutách se domácí opět trefili.

Stejně jako u první branky to i tady byla velká chyba hostující obrany. Za douhým nákopem sprintoval Aleksandr Kokorin a brankář Gerónimo Rulli vyběhl útočníkovi vstříc. Balon však odskočil a nevysokého brankáře těsně přeskočil! Toho Kokorin snadno využil a balon poslal do opuštěné brány - 2:0.

Deset minut před koncem první půle mohl být rozdíl ve skóre ještě větší. Paredes si přichystal balon k centru a našel Driussiho, který si balon zpracoval. Následně vypálil, jenže jeho pokus zastavilo břevno! O chvíli později se hostům povedlo zdramatizovat utkání. Po rohovém kopu našel centr do vápna hlavičku Diega Llorenteho a mladý obránce původem z Realu Madrid se nemýlil!

Bylo tedy zaděláno na pořádné drama. A Real Sociedad rozhodně hodlal vytěžit z nastálé situace ještě alespoň jednu branku. Velkou aktivitou směrem dopředu v tom hýřil především mladík Adnan Januzaj, který se díky šikovnosti i technické vybavenosti často dostával do nebezpečných prostorů. Tam se ale často stával taktéž klientem Branislava Ivanoviće, což je nerovný souboj.

Po hodině si ale domácí ekipa opět mohla oddechnout. Zkušený útočník Aleksandr Kokorin si naskočil na Ivanovićův centr ze strany a krásnou hlavičkou poslal balon za brankáře Gerónima Rulliho - 3:1 pro Zenit.

Jen o chvíli později hosté ukázali, že se vzdávat rozhodně ještě nehodlají. Na vzdálenější tyči si na centr naskočil José, který ale mířil hlavou těsně vedle! Čas se pro La Real stával stále více nedostatkovým zbožím a když se neujala ani rána Illarramendiho, skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Lorcan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zastavte ho někdo. Z memu pro Kokorina se stává fotbalista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele