základní skupiny - skupina J, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Zarja Luhansk - Hertha BSC 2:1

Skupina J v Evropské lize zatím boří všechny papírové předpoklady. Zatímco známé celky z předních evropských soutěží v podobě španělského Athleticu a berlínské Herthy silně zaostávají, a i po třech kolech čekají na vůbec první výhru, na čele tabulky ční švédské překvapení z Östersundsu, jemuž se tlačí na paty Zarja Luhaňsk. Ukrajinský klub se sice v domácí lize pohybuje ve středu tabulky, ovšem na evropské půdě díky triumfu nad Herthou v poměru 2:1 slaví již druhé vítězství za sebou.

To Hertha se ziskem jediného bodu ze tří zápasů zůstává na dně skupiny a její šance na postup povážlivě padají. Svěřenci kouče Dardaie v posledních měsících procházejí výsledkovou krizí, o níž svědčí jediná výhra za posledních deset soutěžních utkání. Do zápasu na Ukrajině hosté vstoupili obdobně jako v předešlém zápase Evropské ligy na půdě Östersundsu a v úvodních minutách sahali na průlom skóre. Weiserův pokus ze sedmé minuty si však cestu mezi tři tyče nenašel.

S přibývajícími minutami ovšem domácí, kteří pro tento zápas nalezli azyl na stadionu ve Lvově, začali přebírat iniciativu a ujali se vedení. Tři minuty před odchodem do kabin totiž Brazilec Silas dokázal propálit početnou hráčskou zeď, která dráhu míče pouze tečovala, a brankář Jarstein již této ráně v cestě za svá záda zabránit nedokázal.

Lepšímu vstupu do zápasu se po změně stran opět těšili hráči berlínského celku, což se po deseti minutách projevilo i na srovnání skóre. Povedenou hlavičku si po Plattenhardtově rohovém kopu připsal mladý útočník Davie Selke a zdálo se, že se hostům blýská na lepší časy. Místo toho však domácí znovu zabrali a vytvořili si několik slibných šancí na obnovu vedení.

Karavajevův průnik středem hřiště ještě dokázal zastavit Jarstein, stejně jako povedený přímý kop Andrievského, ovšem jedenáct minut před koncem přece jen kapituloval. Přízemní centr aktivního Karavajeva z pravé straně totiž šikovně patičkou uklidil do sítě Oleksandr Svatok a zařídil Luhaňsku všechny body za výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / uefa.com, dw.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
HullCity

Škoda ztráty v 1.zápase,ale kdo čekal,že dokážeme porazit Bilbao i Herthu?!Pořád to ale na postup podle mě nebude stačit právě kvůli ztrátě z 1.kola,protože teď budeme hrát jen venku,ale uvidíme!!Svatok na to,že je obránce pěkný gól patičkou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele