základní skupiny - skupina C, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Ludogorec Razgrad 1:1

Ludogorec uhrál v Hoffenheimu, co potřeboval, získal na své konto svůj devátý bod ve skupině a postoupil společně s Bragou do jarních bojů Evropské ligy. Nepříjemně se přitom na bulharský celek dotahoval Basaksehir, jemuž ovšem ani závěrečná výhra k úspěchu nestačila. Domácí mimochodem skončili v tabulce poslední.

Razgradský klub se nicméně na proklouznutí mezi dvaatřicítku nejlepších opravdu pořádně nadřel. Kdyby přitom na začátku listopadu dotáhl utkání s Bragou do vítězného konce, už by se v tomhle duelu nemusel o nic strachovat. Jenže takhle musel bojovat až do konce poté, co naposledy také padl s Basaksehirem. Ten se tak dostal zpátky do hry.

Hostům každopádně stačila k jistotě zisku druhé příčky remíza a bylo zprvu vidět, že na ní chtějí jednoznačně zahrát. Hoffenheim, jenž nenastoupil v nejsilnější možné sestavě, začal o něco aktivněji a už v 5. minutě vyzkoušel Nordtveit připravenost gólmana Renana, ten si však poradil. Na druhé straně pálil Misidjan, mířil ale jen vedle.

V podstatě jedním z mála důležitých momentů prvního poločasu byla úvodní trefa ze 25. minuty. Obránce Natanael Pimienta nedokázal na pravé straně odzbrojit Zulje, který prostrčil míč na spoluhráče Hacka, ten následně přihrál do středu pokutového území, a odtud nabíhající Ochs tvrdou střelou po zemi propálil pozdě reagujícího Renana.

Svěřenci trenéra Dimitara Dimitrova mohli vyrovnat ve 32. minutě, Misidjan z pravé strany vyhledal Marcelinha, jenže ten nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Ani s příchodem Keserüho, nového muže na trávníku, se herní projev balkánského mistra po přestávce o moc nezlepšil. I přesto se mu ve finále podařilo dosáhnout kýženého cíle.

Přitom pro něj mohlo být ještě hůře, kdyby ve 47. minutě proměnil svou příležitost znovu nepokrytý Ochs a neztroskotal jen na Renanovi. Nebo kdyby Rossipalovo zakončení neskončilo těsně vedle. A nebo pokud by Hack po hezké kličce v šestnáctce pravačkou netrefil pouze Renana, který musel míč s obtížemi pokrývat nadvakrát.

Po hodině hry naopak Ludogorec určil konečný nerozhodný výsledek mezi oběma týmy. Marcelinho vyslal dlouhý pas na rozeběhnutého Wandersona, který se ani náhodou nenacházel v ofsajdu, svým důrazem odstrčil vracejícího se Passlacka, a poté procedil míč kolem brankáře Kobela přesně ke vzdálenější tyčce.

Die Kraichgauer jako by od té doby celé nepovedené působení v Evropské lize chtěli mít hlavně co nejdříve za sebou a do útoku se nijak nehrnuli. A to pochopitelně vyhovovalo soupeři, který ovšem závěrečné minuty musel odehrát bez vyloučeného Keserüho. Ten totiž v 83. minutě nakopl surově Bičakčiče a inkasoval po právu červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady si jdeme pro postup, Nemcum o nic nejde 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

"Hoffenheimu se v bundeslize daří o poznání méně. Svěřencům trenéra Nagelsmanna se v bundeslize daří také dobře, v posledním zápase deklasovali silné Lipsko 4:0"

Reagovat
Elliasson

Jejda, to mě mrzí, že Basaksehir nepostoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ludogorets ole!!!

Reagovat
smazaný uživatel

F..k Istanbul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele