základní skupiny - skupina C, 3. kolo
19.10.2017 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Braga - Ludogorec Razgrad 0:2

Ludogorec se stal historicky prvním bulharským týmem, který zvítězil na portugalské půdě a vystřídal na čele tabulky právě Bragu. Ta utrpěla porážku vůbec poprvé od půlky září po sedmi utkáních. Bez šesti zraněných hráčů se vůbec nedokázala prosadit v útoku a na branku Cosmina Motiho a vlastence Raúla Silvy nenašla adekvátní odpověď.

Celkem osmkrát se v rámci evropských pohárů bulharské kluby pokoušely v Portugalsku vyhrát, přitom jen CSKA Sofia v sezóně 1982/83 uhrála remízu. Až klub z Razgradu zlomil tuhle negativní bilanci. Na úvod se podařilo rozvlnit síť Ricardovi Ferreira, nacházel se ovšem v ofsajdu, takže jeho radost ze vstřelené branky byla předčasná.

Na druhé straně se k zakončení v 10. minutě propracoval Plastun, trefil však jen jednoho z hráčů domácího mužstva. Braga si následně vytvořila dvě slušné možnosti. Po rohovém kopu hlavou zakončil Ricardo Ferreira, jenže kýžený a chtěný prostor netrefil, přitom portugalský stoper byl ve 24. minutě znovu při chuti, ale zase hlavičkou minul.

Ludogorec se ve 25. minutě ujal vedení. Rohový kop zahrál nakrátko, již uzdravený Wanderson následně poslal centr na bližší tyčku, odkud obránce Moti hlavou překonal gólmana Matheuse. O dvě minuty později mohli hosté svůj náskok dokonce navýšit, nicméně Matheus si s dobrým zakončením Wandersona jednoruč skvěle poradil.

S gólovými šancemi pak nastal malinký útlum. Před přestávkou hlavička Natanaela Pimienty skončila jen v náruči Matheuse, na druhé straně se ve druhé půli neprosadil po rohovém kopu Raúl Silva. V 56. minutě pak Ludogorec přidal druhý přesný zásah. Lukoki trefil tyčku a vracející se Raúl Silva, ve snaze odvrátit míč, skóroval nešikovně do vlastní brány.

Domácí nic nezabalili, soupeř se od té chvíle soustředil hlavně na bránění pohodlného náskoku, nicméně alespoň korigovat nezvládli. V 70. minutě pokusy Bruna Xadase a Fransérgia byly zablokovány, ve slušné pozici byl rovněž dvakrát Koka a v úplném závěru pálil ostře Paulinho, avšak brankář Renan si už čisté konto sebrat nenechal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

V tom doufam tip 1:1, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jupiii 1 misto je nase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele