osmifinále - 1. zápasy
08.03.2018 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

RB Lipsko - Zenit Petrohrad 2:1

RB Lipsko zahájilo o něco lépe první polovinu dvojzápasu se Zenitem Petrohrad. Německý celek však bude s výsledkem 2:1 lehce nespokojený, neboť po většinu zápasu byl lepším týmem a v jeho průběhu navíc vedl o dvě branky. Kapitán hostů Cristito však svým gólem dal Petrohradu naději na postup. Hrdinou večera byl domácí Timo Werner, jenž si připsal jednu asistenci a druhou branku Lipska přidal sám.

Na první větší šanci čekali diváci až do 25. minuty, kdy se Werner dostal ke střele, ale pouze přestřelil svatyni, kterou hlídal ruský gólman Lunev. I druhá šance patřila domácím a byla o hodně nebezpečnější. Forsberg se ujal rozehrávky přímého kopu hned před pokutovým územím a technický pokus zakroutil do tyče. Odražený míč se taktak neodrazil od Luneva do sítě.

Po změně stran nejprve zkoušel Forsberg překvapit Luneva střelou z úhlu, ten však pozorně zasáhl. Následně mířil z podobných míst do boční sítě Augustin. V 56. minutě vybojoval Bruma míč, narazil si jej s Wernerem a po obstřelu Luneva rozjásal domácí publikum poprvé. Chvíli poté měl obrovskou šanci i Werner. Po přihrávce Keity neohroženě pádil na ruského brankáře, ale zakončení mu nesedlo a Lunev bez potíží zasáhl.

Zenit se v závěru začal přeci jen víc osmělovat, ale většinou jeho akce neohrožovali branku, kterou strážil Gulácsi. Rudí býci navíc v 77. minutě navýšili svůj náskok. Keita neohroženě prošel středem pole přes několik protihráčů a předložil gólovou přihrávku Wernerovi, který ji proměnil na jedničku. Zenit snížil z ojedinělé příležitosti. Cristito se krásně trefil z přímého kopu a dal ruskému týmu naději do odvety. V úplném závěru ještě mohl domácím vrátit dvoubrankový náskok střídající Sabitzer, ale branku minul.

Lipsko se vítězstvím alespoň částečně omluvilo fanouškům za poslední neúspěchy na půdě německé Bundesligy. Zenit je však díky brance z venkovního hřiště ve stále dobré pozici pro postup. Odveta v Rusku tak bude ještě zajímavá.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
vladino10

Reagovat
Manik...

Reagovat
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit poslední ligový zápas bída..Jsem na ně zvědavý, ještě když bude chybět opora zálohy Paredes.. Vidím to bohužel na prohru hostů , ale snad nedojde na můj tip..2:0

Reagovat
Elliasson

Co je s Paredesem?

Reagovat
smazaný uživatel

Karty

Reagovat
Elliasson

Uf. Takhle Zenitu proti Lipsku věřím teď více.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vladino10

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele