1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Neapol porazila Lipsko, ale na postup to nestačilo

Lipsko doma prohrálo s Neapolí, které nedalo ani jednu branku. Italové naopak hráli velmi solidně a v prvním poločase jim svitla naděje díky trefě Piotra Zielińskiho. Čtyři minuty před koncem se ještě o drama pokusil Lorenzo Insigne, ale hostům zkrátka jeden gól chyběl. Po skvělém prvním utkání tak postupuje šťastnější Lipsko.

Domácí věděli, že nesmí utkání s Italy vypustit a mladý trenér Ralph Hasenhüttl se pokusil reagovat na tlak silnou sestavou. V bráně opora Gulácsi a před ním hráči jako Bernardo, Upamecano, Laimer, Bruma, Kampl nebo Sabitzer. Roli hrotového hráče měl na starosti mladý talent Werner. Neapol nastoupila s Ruiem, Tonellim, Hamšíkem, Diawarou, Insignem, Mertensem a Zielińskim.

Neapol spustila své obvyklé ofenzivní akce skrz Lorenza Insigneho, na něhož byla upřena velká pozornost. Právě jeho kreativita spolu s Mertensem měla vést neapolské legie za výhrou. První nahrávka někdejšího hráče Pescary do vápna sice doputovala, leč nebyl v něm nikdo, kdo by jeho nahrávku ocenil. Hosté se nicméně ukazovali jako nadšení, i když věděli, že manko dvou branek z pokaženého prvního utkání bude hodně složité.

Po centru z hranice pokutového území vypálil z voleje Sabitzer a ještě nebezpečnější než jeho rána byla teč od stopera Tonelliho. Ten si totiž málem vstřelil vlastní branku a musel děkovat břevnu, které zachránilo Reinu od inkasování. Po dvaceti minutách zaujala rychlá kombinace mezi Kamplem a Wernerem, který zůstal mimo ofsajdovou past. Do cesty se mu ale postavil Raul Albiol, který skluzem zakročil.

Utkání bylo hodně dramatické a viděli jsme množství faulů, z nichž jen některé sudí Taylor trestal kartami. Po ráně Marka Hamšíka ještě domácí neinkasovali, ale na akci polského záložníka Piotra Zielińskiho už reagovat nestačili. Na začátku akce se pokusil z úhlu zaskočit domácího brankáře Lorenzo Insigne, jenže jeho pokus brankář vyrazil. Dobíhající Polák už v klidu dorazil míč do sítě - 1:0.

Mladý polský záložník si o chvíli později připravil další palebnou pozici, jenže tentokrát nemířil přesně. Lipsko působilo hodně zakřiknutým dojmem a spíše bránilo náskok z prvnho klání. Až nečekaně snadno se Neapol dostávala ke střelám, zatímco brankář Pepe Reina moc práce neměl.

Pět minut po změně stran se standardní situace ujal Sabitzer, který přesně vypálil, jenže nakonec se jeho rána točila mimo. Nutno uznat, že Lipsko po změně stran zabralo a jeho herní projev se zlepšil. Na velmi nepříjemnou nahrávku Kampla nakonec nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Po hodině hry se na trávníku ukázal José Callejón, který vystřídal kapitána Marka Hamšíka.

Na krásný pas od Marcela Sabitzera si naskakoval Werner, ale ještě před ním parádně vyběhl zkušený brankář Pepe Reina a zabalil míč do rukavic. Patnáct minut před koncem utkání se do hry dostal také Emil Forsberg, aby posílil unavenou a nepříliš výraznou ofenzivu Lipska. Domácí se ke konci utkání opět vrátili do šetřícího módu a bránili.

Rohový kop zahrál José Callejon na přední tyč, kam naskakoval Albiol i Allan, před kterými odvrátil balon Dayot Upamecano. Náhle se Neapol dostala do zakončení a konečně si připsala druhý gól. Ten z postupového hlediska ještě nic neměnil, ale sliboval drama. Po parádním dnešním výkonu si italský kanonýr Lorenzo Insigne gól zasloužil. Naběhl si na centr do vápna a přesně mířil - 2:0 pro Neapol, která ale přesto nepostupuje.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Corleone

Nechystáte se jet někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Seydou Doumbia

2:0

Reagovat
olis

teraz proti Cagliari ocakavam stratu bodov

Reagovat
FuckT

Tak potom nechapem, ze co si mi to odpisal pod 1. zapasom... Uz vidim, ako si na nas zurnalisti pochutia ak ten titul tento rok nedame. Toto sa fakt nerobi, to nie je ani trapne, ale este slovo na to nevymysleli.

Reagovat
olis

to co som ti napisal stale plati a neviem co to ma s tymto spolocne, nesetrili sme, nic sme nedosiahli a vzhladom nato ze sme dnes nesetrili ma neprekvapi strata bodov proti Cagliari, to je cele... zurnalistov mam vies kde...

Reagovat
FuckT

Pockaj, a ty si akoze neocakaval, ze Sarri sa nakonie zlakne a pokusi sa to otocit napriek tomu, ze tym sa ta naivita a hlupost z prveho zapasu este viac amplifikuje? Tak asi viem, ze preco sa nam spolu zle komunikuje.

Reagovat
olis

je uplne nepodstatne co som ocakaval, ide o to aka bola realita, vidim ze si zas potrebujes nieco dokazovat...

Reagovat
FuckT

To napise ten, co mi potom ako som rozsiahlym sposobom zverejnil vsetky svoje argumenty a tym padom som jemu odpovedal strucne s odkazom na to, ze ich uz ma davno vsade okolo seba, iba to, ze sa neviem vyjadrit k niecomu, k comu som sa uz davno vyjadril... Ale okay, davam ti za pravdu, vyhral si.

Reagovat
vladino10

Čo sa stalo?

Nevidel som ani jeden zápas, ale ak tomu z komentárov správne rozumiem, tak ste sa vydlabali na prvý zápas a potom v druhom šli doháňať 2,5 gólový náskok?

Reagovat
FuckT

Presne tak, with style. Pekne sme sa v 2. zapase unavili a to sme ich ani poriadne nepostrasili, mozno tak na 10 minut max, kedze 2. gol sme dali az v 85. minute. Olis to tak ma rad.

Reagovat
vladino10

takže klasické polovicate riešenie kde z ovce neostane nič a vlk je stále hladný..nejaké zápasy lipska som videl túto sezónu, kvalitu majú a dať im 3 góly by bola ťažká úloha pre kohokoľvek, Bayern ich v pohári vyradil až na penalty napríklad..

Tak snáď sa vám to v lige teraz nevypomsti, aj keď by ste si to možno aj trochu zasluzili- rozumel by som keby sa na ten dvojzápas nevykaslete, takisto by som rozumel aj keby sa na ten cely dvojzápas vykaslete, ale tomuto nerozumiem..

Reagovat
FuckT

Naivne, Namyslene, a bohuzial pre nas uz asi aj Normalne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Nova sport 1 to komentoval tragicky Jozef Havrila. Preboha, kto všetko môže byť komentátor, Češi si tam vybrali Slováka a toho najhlupšieho. Nerozumie futbalu, nevie posúdiť rozostavenie, taktiku, chyby, logiku striedani, oslavoval Hamšíka, ktorý nič neurobil,pološancu pokladá za vyloženú, lebo asi futbal nehral, poznal asi 5 hráčov a aby nemlčal, tak rozprával o prestupoch, životopisoch, ktoré si vytlačil na internete. Už som ho počul komentovať tenis, tam mu aspoň stačí rozoznať forhand od ostatných úderov. Na Digi sport sú, okrem Skáčika, výborní. Je pasia počúvať ich hodnotenie priebehu.Mal som spolužiaka, ktorý nikdy nehral futbal ani hokej a zrazu ho vidím v STV (za socializmu) komentovať. Naučil sa pár fráz, ako napr. viazne súhra, obrana stojí na nepevných nohách, zvýšili úslie, smola v zakončení a pod. a vystačil s tým. Dne očakávam inú úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele