1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Lipsko doma hlídá pohodlný náskok proti Neapoli

Lipsko si doma hýčká luxusní náskok proti italské Neapoli, která se už minule prezentovala hodně odevzdaným dojmem. Dokáže tým italského trenéra Sarriho přeci jen adekvátně reagovat, nebo si domácí hráči postup do další fáze pohlídají?

První bitva mezi německým Lipskem a italskou Neapolí slibovala - alespoň na papíře - vyrovnanou bitvu. Na stadionu San Paolo pod Vesuvem se nikomu nehraje dobře či snadno a Neapol v současné formě patří k tomu nejlepšímu, co italská kopaná vůbec nabízí. Lídr tamní prvoligové scény má velmi kvalitní kádr a progresivního trenéra, takže se čekalo, že se jeho schopnosti projeví také na hřišti v rámci Evropské ligy.

První utkání s Lipskem ale Neapol prachbídně nezvládla. Trenér Sarri dal jasně najevo, že nehodlá bojovat na více frontách a že přednost má pro něj liga. Nasadil mnoho neostřílených hráčů a místo opor vyslal do boje mladíky. A bylo to znát, i když jako první vedla právě Neapol. Na branku mladíka Ounase ale našli odpověď Werner s Brumou, přičemž mladý útočník Werner se prosadil dvakrát.

Partenopei si tak mohli sypat popel na hlavu za nezvládnuté utkání a malé šance do odvety. Ty se ale přeci jen pokusí oživit. Rovněž minulé kolo Serie A Neapol neodehrála v úplně nejvyšším módu a k porážce nováčka z Ferrary jí stačila jediná branka. Už v šesté minutě ji zaznamenal záložník Allan a SPAL byl poražen. Neapol se díky vítězství dostala opět na první místo, o které se přetahuje s turínským Juventusem.

K současné formě Neapole se vyjadřuje její někdejší obránce Nicola Mora. "Neapol má konečně na to, aby získala mistrovské Scudetto. Ani při zranění některých opor jsem neviděl nějaké delší náznaky výpadku formy, protože ten kádr je kvalitní. Ale stále si myslím, že ta italská nátura o upřednostňování ligy před poháry je v tuto chvíli zhoubou. Uvidíme, jak trenér Sarri přistoupí k odvetě, ale bude to mít hodně těžké."

Lipsko ukazuje, že se hodlá měřit s těmi nejlepšími možnými soupeři. Mladý a hladový kádr už pod Vesuvem ukázal velký potenciál a snahu, která Neapol zaskočila. Jednoduchá hra, vysoké napadání a individuální kvalita, to vše bylo z jeho strany vidět. Lipsko se sympaticky nevzdalo ani poté, co prohrávalo, ale naopak vrhlo síly do útoku a bohatě se mu tato taktika vyplatila. Hráči ale dobře vědí, že Neapol se ještě nevzdává.

I proto trenér Ralph Hasenhüttl nenasadil v minulém bundesligovém kole tu úplně nejsilnější sestavu a některé esa nechal odpočívat. Zpočátku se zdálo, že tento tah nevadí, když se díky trefě Jeana-Kevina Augustina dostali hosté do vedení. Jenže to jim dlouho nevydrželo a domácí Eintracht Frankfurt otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Aktuálně je Lipsko na pátém místě tabulky a má 38 bodů, ale to mu nestačí.

A trenér Hasenhüttl to jen potvrzuje. "Takhle hrát nemůžeme, vzdali jsme se moc brzy. Ze začátku jsme hráli dobře, ale to vedení nás paradoxně trochu ukonejšilo. Je škoda, že jsme to utkání nedotáhli do vítězného konce. Pokud bychom stejně přistoupili k Neapoli jen proto, že v prvním utkání jsme vyhráli o dvě branky, může to být fatální chyba. Musíme se naprosto koncentrovat na náš výkon," uvědomuje si žádaný trenér.

Autor: Ondřej Pražák / dierotenbullen.com, uefa.com, tuttomercatoweb.com

Vzájemné zápasy

15.02.2018
SSC Neapol
1:3
RB Lipsko
Evropská liga
16F 1.z
15.02.2018
SSC Neapol
1:3
RB Lipsko
16F 1.z

RB Lipsko - poslední zápasy

19.02.2018
E. Frankfurt
2:1
RB Lipsko
1. Bundesliga
 23. kolo
15.02.2018
SSC Neapol
1:3
RB Lipsko
Evropská liga
16F 1.z
09.02.2018
RB Lipsko
2:0
FC Augsburg
1. Bundesliga
 22. kolo
03.02.2018
M'gladbach
0:1
RB Lipsko
1. Bundesliga
 21. kolo
27.01.2018
RB Lipsko
1:1
Hamburger SV
1. Bundesliga
 20. kolo
20.01.2018
SC Freiburg
2:1
RB Lipsko
1. Bundesliga
 19. kolo
15.02.2018
SSC Neapol
1:3
RB Lipsko
16F 1.z

SSC Neapol - poslední zápasy

18.02.2018
SSC Neapol
1:0
SPAL 2013
Serie A
 25. kolo
15.02.2018
SSC Neapol
1:3
RB Lipsko
Evropská liga
16F 1.z
10.02.2018
SSC Neapol
4:1
SS Lazio
Serie A
 24. kolo
04.02.2018
Benevento
0:2
SSC Neapol
Serie A
 23. kolo
28.01.2018
SSC Neapol
3:1
Bologna FC
Serie A
 22. kolo
21.01.2018
Atalanta
0:1
SSC Neapol
Serie A
 21. kolo
15.02.2018
SSC Neapol
1:3
RB Lipsko
16F 1.z
25.02.2016
SSC Neapol
1:1
Villarreal CF
16F 2.z
18.02.2016
Villarreal CF
1:0
SSC Neapol
16F 1.z
10.12.2015
SSC Neapol
5:2
Legia Varšava
Sk D
26.11.2015
Club Bruggy
0:1
SSC Neapol
Sk D
05.11.2015
SSC Neapol
5:0
FC Midtjylland
Sk D

Komentáře (17)

Přidat komentář
Corleone

Nechystáte se jet někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Seydou Doumbia

2:0

Reagovat
olis

teraz proti Cagliari ocakavam stratu bodov

Reagovat
FuckT

Tak potom nechapem, ze co si mi to odpisal pod 1. zapasom... Uz vidim, ako si na nas zurnalisti pochutia ak ten titul tento rok nedame. Toto sa fakt nerobi, to nie je ani trapne, ale este slovo na to nevymysleli.

Reagovat
olis

to co som ti napisal stale plati a neviem co to ma s tymto spolocne, nesetrili sme, nic sme nedosiahli a vzhladom nato ze sme dnes nesetrili ma neprekvapi strata bodov proti Cagliari, to je cele... zurnalistov mam vies kde...

Reagovat
FuckT

Pockaj, a ty si akoze neocakaval, ze Sarri sa nakonie zlakne a pokusi sa to otocit napriek tomu, ze tym sa ta naivita a hlupost z prveho zapasu este viac amplifikuje? Tak asi viem, ze preco sa nam spolu zle komunikuje.

Reagovat
olis

je uplne nepodstatne co som ocakaval, ide o to aka bola realita, vidim ze si zas potrebujes nieco dokazovat...

Reagovat
FuckT

To napise ten, co mi potom ako som rozsiahlym sposobom zverejnil vsetky svoje argumenty a tym padom som jemu odpovedal strucne s odkazom na to, ze ich uz ma davno vsade okolo seba, iba to, ze sa neviem vyjadrit k niecomu, k comu som sa uz davno vyjadril... Ale okay, davam ti za pravdu, vyhral si.

Reagovat
vladino10

Čo sa stalo?

Nevidel som ani jeden zápas, ale ak tomu z komentárov správne rozumiem, tak ste sa vydlabali na prvý zápas a potom v druhom šli doháňať 2,5 gólový náskok?

Reagovat
FuckT

Presne tak, with style. Pekne sme sa v 2. zapase unavili a to sme ich ani poriadne nepostrasili, mozno tak na 10 minut max, kedze 2. gol sme dali az v 85. minute. Olis to tak ma rad.

Reagovat
vladino10

takže klasické polovicate riešenie kde z ovce neostane nič a vlk je stále hladný..nejaké zápasy lipska som videl túto sezónu, kvalitu majú a dať im 3 góly by bola ťažká úloha pre kohokoľvek, Bayern ich v pohári vyradil až na penalty napríklad..

Tak snáď sa vám to v lige teraz nevypomsti, aj keď by ste si to možno aj trochu zasluzili- rozumel by som keby sa na ten dvojzápas nevykaslete, takisto by som rozumel aj keby sa na ten cely dvojzápas vykaslete, ale tomuto nerozumiem..

Reagovat
FuckT

Naivne, Namyslene, a bohuzial pre nas uz asi aj Normalne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Nova sport 1 to komentoval tragicky Jozef Havrila. Preboha, kto všetko môže byť komentátor, Češi si tam vybrali Slováka a toho najhlupšieho. Nerozumie futbalu, nevie posúdiť rozostavenie, taktiku, chyby, logiku striedani, oslavoval Hamšíka, ktorý nič neurobil,pološancu pokladá za vyloženú, lebo asi futbal nehral, poznal asi 5 hráčov a aby nemlčal, tak rozprával o prestupoch, životopisoch, ktoré si vytlačil na internete. Už som ho počul komentovať tenis, tam mu aspoň stačí rozoznať forhand od ostatných úderov. Na Digi sport sú, okrem Skáčika, výborní. Je pasia počúvať ich hodnotenie priebehu.Mal som spolužiaka, ktorý nikdy nehral futbal ani hokej a zrazu ho vidím v STV (za socializmu) komentovať. Naučil sa pár fráz, ako napr. viazne súhra, obrana stojí na nepevných nohách, zvýšili úslie, smola v zakončení a pod. a vystačil s tým. Dne očakávam inú úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele