základní skupiny - skupina J, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Östersunds FK - Hertha BSC 1:0

Östersunds se pomalu ale jistě stává pohřebištěm favoritů. Po Galatasarayi, PAOK Soluň odjíždí s nepořízenou i Hertha. Německý celek si na umělé trávě nevěděl rady a domácí o své výhře rozhodli z pokutového kopu.

Jde o jedno z velkých překvapení čtvrtečních zápasů Evropské ligy. Östersunds se sice pyšnil vynikající domácí bilancí, přeci ale jenom se čekalo, že by Hertha tuto sérii utla a potvrdila roli favorita.

Hertha vsadila na poněkud jinou jedenáctku, a tak pouze na lavičce náhradníků zůstali Vladimír Darida nebo Salamon Kalou. Östersunds se snažil v úvodu dějství hosty zaskočit aktivní hrou, ale žádnou větší šanci si nevypracoval. Ve 13. minutě mohli poprvé udeřit Berlíňaně, Ibiševič ale golmana Keitu nepřekonal a po následném závaru zasahoval na brankové čáře Mukiibi. Domácí tedy měli velké štěstí a to i o deset minut později, kdy ve vlastním vápně zahrál rukou Torunarigha a rozhodčí nařídil pokutový kop. Brwa Nouri ho s přehledem proměnil a Östersunds vedl 1:0. Hertha sice usilovala o co nejrychlejší vyrovnání, byla aktivnější, jenomže golmana Skandinávců nepřekonala.

Také po změně stran byla lepší Hertha, ale když v 60. minutě práskl do míče Ghoddos, mnoho nescházelo a mohlo to být už o dvě branky. Stejný hráč vypálil i o deset minut později a znovu scházel jen malý kousek. To už byl na hrací ploše i Vladimír Darida, a i když byli hosté lepším týmem, stálo to bylo 1:0 pro domácí a čas rychle ubíhal.

Östersundsu se ke konci utkání nabízely rychlé kontry, ale žádný z nich neskončil brankou. V nastavení postupně střelecky selhali Stocker nebo Stark a zkrátka snažení Berlíňanů vyšlo vniveč. Švédský nováček si připsal další skalp a ve své skupině je stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ignor24

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele