1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 19:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

OGC Nice - Lokomotiv Moskva 2:3

Nice si po třech ligových porážkách nespravilo chuť ani na evropském poli. A to přitom mělo rozehraný první zápas play-off Evropské ligy opravdu velmi dobře. Nad moskevským Lokomotivem vedlo o dvě branky, jenže soupeř našel velkého zachránce v Manuelovi Fernandesovi. Ten zaznamenal hattrick a strhl vítězství na stranu svého týmu.

OGC nevstupoval do tohoto souboje úplně v nejlepším rozpoložení. Měl ale výhodu, že oproti svému protivníkovi, který mimochodem v domácí lize útočí na titul, je v plném zápasovém rytmu. To pro hosty bylo nynější klání vůbec prvním ostrým v novém roce, a jako by zpočátku bylo vidět, že nerozehranost se na jejich výkonu značně podepisuje.

Uběhly jen čtyři minuty a mančaft z Azurového pobřeží se ujal vedení. Saint-Maximin u brankového území dobře zasekl míč, přihrál ho nakrátko stojícímu Balotellimu, a ten střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Guilhermeho poprvé. A ve 27. minutě zasáhl ve vápně rukou do balónu bek Pejčinović po zakončení Seriho a kopala se penalta.

V tenhle moment bylo pro hosty opravdu hodně zle, protože Balotelli z bílého puntíku poslal balón do protipohybu Guilhermeho a navýšil náskok. Kdyby ve 39. minutě proměnil svou šanci Pléa, asi by bylo po zápase a o vítězi rozhodnuto. Jenže Lokomotiv dokázal do přestávky snížit a nakonec se po přestávce nadechl k obratu.

Al. Mirančuk ještě ve 43. minutě napálil brankovou konstrukci, o pár chvil později však Sarr v šestnáctce fauloval právě Al. Mirančuka a sudí Kovacs podruhé nařizoval pokutový kop. Manuel Fernandes se jako exekutor nemýlil a snadno proměnil. Portugalec se po změně stran pak stal hlavní postavou celého utkání. Zaznamenal totiž další dva přesné zásahy.

V 67. minutě přišel na řadu možná rozhodující moment tohoto střetnutí. Ariho ve vyložené brankové možnosti stáhl k zemi Coly, byl vyloučený, a těsně poté z přímého kopu vyrovnal Manuel Fernandes. A třináct minut před koncem Manuel Fernandes zařídil ruskému celku výhru, to když pohodlně zužitkoval z vápna přihrávky An. Mirančuka.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele