základní skupiny - skupina D, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

NK Rijeka - AEK Atény 1:2

Domácí favorit překvapivě podlehl bojujícímu řeckému soupeři, který si tak odváží tři body. Po brankách Mantalose a Eleze sice první poločas skončil remízou, ale po změně stran se radoval pouze hostující veterán Lazaros Christodoulopoulos, který zajistil výhru Aténám.

Rijeka byla na domácím stadionu považována za jasného favorita i proto, že disponuje velmi zajímavým kádrem. Navíc jí nechyběl žádný klíčový hráč, oproti absenci čtyř hráčů u řeckého soupeře. Zápas byl víceméně vyrovnaný a pokud jsme se dočkali větší šance, jednalo se hlavně o střelbu.

Jakob Johansson prověřil brankáře Rijeky nebezpečnou střelou, Prskalo si ale poradilo. V 16. minutě se hosté trochu překvapivě prosadili, pomohlo jim k tomu několik odrazů ve vápně Rijeky. Po centru ze strany balon nakonec doskákal k Petrosu Mantalosovi, který jej dokázal uklidt do sítě nejdřív ze všech a poslal hosty do vedení!

Ještě než udeřila třicátá minuta hry, povedlo se domácím srovnat. Opět byla na začátku standardní situace, konkrétně rohový kop. Z něho si balon našel kopačku mladého obránce Josipa Eleze, který využil svou rychlost i důraz ke srovnání - 1:1.

Ke konci první půle mohl znovu udeřit hostující Mantalos, jenže branku vysoko přestřelil. Stejný hráč si ke konci půle připsal další velmi tvrdou střelu z úhlu, na kterou však brankář Prskalo viděl a tudíž mu nedělalo problém ji zneškodnit. Nástup do druhé půle se nesl v obdobném, nepříliš dramatickém tempu.

Hlavičkovat v záklonu není nejlepší řešení, ale přesto se o něj hostující Marko Livaja pokusil - neúspěšně. O pár minut později se ale přeci jen mohl spolu s ostatními kolegy radovat. Lazaros Christodoulopoulos se totiž ujal standardní situace po faulu na Bakasetase a poslal balon krásnou technickou střelou k tyči! Brankář Andrej Prskalo se natahoval marně.

Tlak hostí pokračoval. Livaja centroval a před brankou byl úplně volný Lazaros Christodulopulos, jenže tentokrát nedal do hlavičky moc síly. A když se ke střele Acosty dostal v dobré vzdálenosti, pět minut před koncem naprosto selhal a pálil hodně mimo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele