základní skupiny - skupina F, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Lokomotiv Moskva zvítězil nad Kodaní, přesto nemá postup do jarní fáze jistý

V zápase Lokomotivu Moskva s Kodaní byli favoritem domácí, kterým se daří v ruské lize, neboť se nachází na první příčce, o tři body před Zenitem Petrohrad. Kodaň naopak herně i výsledkově strádá a nezvykle ani v jednom z posledních třech zápasů dánské ligy nezvítězila. V posledních devíti soutěžních zápasech zvítězila pouze dvakrát a v Moskvě si reputaci příliš nenapravila.

Již v patnácté minutě se do první velké šance zápasu dostal domácí Fernandes, který ale po chytré narážečce ve vápně soupeře selhal a nakonec vůbec netrefil bránu. O dvě minuty později se už na stadionu Lokomotivu Moskva slavilo. Jeffersonu Farfánovi nahrál v šestnáctce hostů Mirančuk a Farfán míč zkušeně, po zemi, umístil do branky Kodaně.

Od inkasovaného gólu začala hrát Kodaň aktivněji a ve 31. minutě Ankersen vzduchem přihrál Benjaminu Verbičovi, který pohlednou střelou pravou nohu z rohu vápna srovnal stav utkání na 1:1. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu a výsledek byl na obě strany otevřený.

V 51. minutě, po nakrátko rozehraném rohovém kopu Lokomotivu, vyslal Fernandes centr na malé vápno Kodaně, kde se k míči dostal Jefferson Farfán a svým druhým gólem v utkání znovu přehoupl váhy vítězství na stranu Lokomotivu. Kodaň dostala Lokomotiv ihned pod tlak a v 53. minutě si na Verbičův centr naskočil český stoper Michael Lüftner, který ale míč netrefil ideálně a skóre se tedy neměnilo.

V 71. minutě prošel Verbič přes jednoho z obránců domácích, kteří po jeho centru vykopávali míč z brankové čáry Kočenkovovy svatyně. V úplném závěru zápasu měla Kodaň poslední větší šanci na vyrovnání. Ankersen našel promyšleným centrem do vápna na zadní tyči Benjamina Verbiče, jehož hlavičku ale domácí dokázali vyrazit na rohový kop. Zápas se už dohrál v klidu a domácím mohou slavit hubené, ale důležité vítězství.

Lokomotiv Moskva se nyní s osmi body nachází na prvním místě skupiny F, na záda mu ale dýchá jak FC Kodaň, tak Šeriff Tiraspol, s nímž v posledním kole Lokomotiv doma prohrál. Kodaň i přes prohru stále se šesti body živí naději na postup, o který bude muset zabojovat přespříští týden doma, proti Tiraspolu. Lokomotiv se představí na hřišti Zlína.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mstain

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele