základní skupiny - skupina G, 1. kolo
14.09.2017 21:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hapoel Beer-Sheva - FC Lugano 2:1

Izraelský klub Hapoel Beer-Sheva potvrdil úlohu favorita proti švýcarskému Luganu a v domácím prostředí tak získal důležité tři body, svého protivníka zdolal po výsledku 2:1. Měl skvělý vstup do zápasu, vedl od druhé minuty a vzápětí neproměnil pokutový kop. Tento duel byl zajímavý také pro českého fanouška, neboť krajánek Tomáš Pekhart odehrál 66 minut a byl to právě on, kdo nezužitkoval nabídnutou penaltu.

Hosté byli od samého začátku horším týmem, k tomu neuběhlo ani 120 sekund a už museli dotahovat manko. Vedoucí gól Hapolu vsítil Dan Einbinder, jenž po výborné práci Meliksona na pravém křídle a následném chytrém přistrčení vypálil z hranice brankového území z mírného úhlu a trefil přesně prostor u vzdálenější tyče. FC se poprvé ozval v 10. minutě, ze střední vzdálenosti tvrdě vypálil Mariani a vyprášil rukavice gólmana Haimova.

Po následném protiútoku zahrál Golemič ve vlastní šestnáctce rukou a francouzský rozhodčí Chapron nařídil pokutový kop. K němu se postavil již zmiňovaný Pekhart a na brankáře da Costu nevyzrál, strážce Lugana brilantním způsobem vyrazil míč do strany ke svým spoluhráčům. Po necelé půl hodině hry mohl potrestat toto zaváhání Gerndt, nicméně z levé části šestnáctky mířil o pár decimetrů vedle prostoru tří tyčí.

V dalším průběhu oba výběry přitvrdily a tempo hry přeci jen opadlo, domácí se uklidnili v 60. minutě. Dravý průnik předvedl Melikson a v šestnáctce ho viditelně stáhl k zemi Golemič. Ten uviděl žlutou kartu a Hapoel tak kopal druhou penaltu. Na značku si postavil balón Shir Tzedek a nezaváhal, mířil přesně doprostřed branky. Da Costa se hnul směrem do strany a neměl vůbec žádnou šanci zopakovat zákrok z 11. minuty.

Lugano zdramatizovalo čtvrteční duel o sedm minut později. Podruhé v zápase rozvlnil síť Tzedek, jenže v tomto případě se jednalo o vlastní branku. Přízemní centr Bottaniho se skluzující Tzedek snažil odvrátit do bezpečí, avšak dráhu letu míče změnil tak nešťastně, že Haimov nestačil zareagovat. FC se ve zbývajících minutách již na nic nezmohl a domácí tak nakonec s přehledem udrželi těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele