1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 21:05 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Atlético Madrid 1:4

Teplota hraničící s bodem mrazu byla pro svěřence Diega Simeoneho překážkou v úvodním klání prvního kola vyřazovací části Evropské ligy na hřišti Kodaně. Ani to však favorita nerozhodilo a po vítězství 4:1 nakročilo Atlético Madrid jasně k postupu do osmifinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Hned na úvod zahrozili hosté. Sám před gólmanem se ocitl Griezmann, Olsen však jeho pokus dokázal zneškodnit. Po této akci však bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry.

Jen o minutu později Atlético nečekaně zahrálo rohový kop nakrátko a Saúl Ñíguez nekompromisně pálil ze střední vzdálenosti, branku nicméně těsně minul. Fanoušci Kodaně se starali o fantastickou atmosféru, i když se jejich tým bránil častějším útokům madridského celku. V další evidentní šanci se ocitl Koke, který vystřelil na Olsena, ale ani nyní se branková síť nerozvlnila.

Po sérii šancí "Atlétů" nakonec udeřili domácí. Takřka z ničeho nic se pokusil o střelu Peter Ankersen, Fischer kulatý nesmysl tečoval a ten propadl až za záda Miguela Ángela Moyi. O příběh toto zápasu bylo postaráno, a to běžela teprve 15. minuta. Zanedlouho však bylo vyrovnáno. Zaváhání domácí obrany využil Ñíguez, jemuž nacentroval Griezmann a nikým neatakovaný pohodlně srovnal na 1:1.

V 37. minutě se průběžného vedení ujal favorit zápasu. Lucas Hernández si narazil s Griezmannem, který mu vrátil patičkou a obránce Atlética našel ve vápně uvolněného Gameira, pro kterého bylo už snadné dopravit míč do branky. Hosté byli jednoznačně lepším týmem a zaslouženě šli do kabin za průběžného skóre 1:2. Kodaň se kromě gólové akce téměř k ničemu nedostala.

Do druhého poločasu naskočilo Atlético suverénně a snažilo kontrolovat vývoj zápasu. Krátce po hodině hry natáhl ke střele Yannick Carrasco, ale jeho projektil jen lehce orazítkoval tyč. O chvíli později se gólové radosti dočkal i Griezmann. Skvělou průnikovou přihrávku poslal Carrasco a francouzský reprezentant už měl snadnou úlohu - 1:3!

Ani to však nebylo konečné slovo. Čtvrthodiny před konečným hvizdem využil špatné rozehrávky domácích Vitolo a následně počtvrté překonal bezradného Olsena. Zbytek zápasu se víceméně už jen dohrával a žádné další zápisu hodné momenty na trávníku k vidění nebyly.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
John Obi Mikel

Pane jo

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Seydou Doumbia

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak stoperska dvojice Luftner Vavro neskutecne slaba. Vsechny góly Atletů přes střed obrany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele