1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 17:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Sporting otočil utkání s Astanou a nasázel jí tři branky

Portugalský Sporting sice v Kazachstánu začal hodně bídně a ještě v poločase prohrával o jednu branku, ale po změně stran vešel na hřiště úplně jiný tým. Domácí najednou znejistěli a Sporting jim zasadil tři rychlé údery. Astaně moc neprospělo ani vyloučení Logvinenka, bez nějž už nedokázala hosty reálně ohrozit.

Sporting byl jasným favoritem a měl to v Astaně dokázat. Chvíli mu to ale trvalo, přesněji řečeno celý první poločas. Od začátku totiž domácí hráli hodně odvážně a kvalitu soupeře nepouštěli do hry. Navíc se jim podařilo velmi brzy dostat se do vedení, na které se Sportingu hodně těžko reagovalo.

Už v sedmé minutě se totiž snaha domácího celku projevila na skóre. Zkušený chorvatský záložník Marin Tomasov využil chvilkové nepozornosti obrany Sportingu, která byla dost možná jetě v šatně. Brankář Rui Patrício se natahoval po jeho ráně k tyči, ale nebyl dost rychlý - 1:0 pro nadšeně hrající domácí celek.

Tohle byla velká díra v plánech Sportingu, který si přijel pro tři body. Portugalci však přesto začali s přibývajícím časem dominovat a ovládat kombinaci ve středu hřiště, kde byla jejich síla nejpatrnější. Po dvaceti minutách a dalším autovém vhazování vypálil zhruba z pětadvaceti metrů Fernandes a brankář Nenad Erić měl hodně co dělat, aby jeho ránu vyrazil alespoň nad břevno.

Následně se ke slovu dostali také domácí, kteří sice vybíhali ze zabezpečené obrany a celkově se stáhli, ale hodlali favoritovi připomínat svou přítomnost rychlými brejky. Jeden takový zakončoval velmi slibně Bejsebkova jeho ránu po vyražení Patrícia ještě dorážel mladý Ghaňan Patrick Twumasi. Ani jeho dorážka ale Patrícia nezaskočila. Těsně před odchodem do šaten Sporting konečně srovnal, ale jeho radost neměla dlouhého trvání. Seydou Doumbia byl ve chvíli dorážky podle mínění rozhodčího v ofsajdu.

Neuznaná branka byla k vidění také na druhé straně, ale v tomto případě se o ofsajd skutečně jednalo. Druhou půli začal Sporting famózně. Nejprve totiž Jurij Logvinenko fauloval již ve 48. minutě ve vlastním vápně a sudí Buquet ukázal ihned na značku pokutového kopu. Logvinenko dostal žlutou kartu a penaltu proměnil mladík Bruno Fernandes - 1:1.

V tu chvíli hostující žralok ucítil krev. O pouhé dvě minuty později se stav měnil opět, tentokrát díky Gelsonu Martinsovi. Zkušený útočník Sportingu se dostal k balonu, který obránci domácích neodvrátili, a napálil jej k tyči - 2:1.

Téměř deset minut poté se Sporting dočkal další branky a pro Astanu se začínal sen o postupu drolit. Fernandes zkoušel poslat balon do malého vápna, kam si naběhl velezkušený útočník Seydou Doumbia. Tomu nechali obránci dostatek prostoru a Doumbia zakončil přesně - 3:1. Korunu svému výkonu nasadil Jurij Logvinenko, který po hodině hry opět fauloval a byl vyloučen! V závěru pak Patrícia zachránila tyč po ráně Šomka.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Seydou Doumbia

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Hiko

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Hiko

No trochu to bolelo, jako vždy bez Dosta, ale nakonec absolutní spokojenost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele