základní skupiny - skupina J, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Zarja Luhansk 0:1

Athletic Bilbao se postaral o hodně nechtěné překvapení, protože jeho slavný stadion San Mamés vykradlo ukrajinské mužstvo Zarja Luhansk! Ačkoli byli domácí především v první půli hodně aktivní, svou převahu nepřetavili do branek a sami jednu dostali. Postaral se o ni mladý záložník Ihor Charatin.

Bilbao šlo do utkání jako jasný favorit a postavilo také poměrně silnou sestavu. Nechyběli v ní hráči jako Aduriz, Muniain, Williams, Herrerín, Laporte nebo Bóveda. Právě Iker Muniaín se mohl stát prvním úspěšným střelcem zápasu a to už velmi brzy. Ve druhé minutě se k němu dostal balon a Muniain pálil, jenže za překonaným brankářem Luninem zazvonila tyč! To byla obrovská šance, které na konci utkání domácí hodně litovali.

A nebyla rozhodně jediná, protože Bilbao tlačilo v úvodu svého soka zcela evidentně. Dvakrát se do zakončení dostal Iňaki Williams, ale oba případy poslal mimo. A s další ranou se pochlubil talentovaný kapitán Iker Muniain, který však také neměl seřízená mířidla přesně. Když už se trefil, zastavil jeho pokus dobrým zákrokem brankář Lunin.

Zkrátka první svižná desetiminutovka vyzněla jasně pro domácí. Problém byl v tom, že nebyli efektivní a jejich zakončení často vypadalo hodně laxně. V podstatě až po dvaceti minutách se dokázala Zarja trochu probrat k životu. Pro Basky to bylo o to horší, že se jednalo hned o gól! Suchockij totiž poslal míč od rohového praporku rovnou na hlavu spoluhráče Ihora Charatina, který přesnou hlavičkou prostřelil brankáře Herrerína!

To byl pro Basky velký šok. Dokonce tak velký, že až na zahrávání jedné standardní situace se domácí nedokázali koncentrovat a jejich ofenzivní výpady ustaly. Hostům samozřejmě překvapivé vedení nadmíru vyhovovalo.

Do druhé půle vlétlo opět aktivnější Bilbao, které věřilo, že s výsledkem ještě něco udělá. Opět u toho byla dvojka Muniain - Williams, která zaměstnávala obranu hostí svýmu kontry a brankáře Lunina zasypala pěti pokusy! Po hodině hry museli hosté odvracet hodně nepříjemný rohový kop z kopačky Ikera Muniaina, ale vše nakonec zvládli.

Pětadvacet minut před koncem se do hry dostal Iñigo Córdoba, který se uvedl okamžitě parádním sólem. Střídající hráč měl pozvednout ofenzivn kvalitu domácích Basků a málem se mu to ihned povedlo, jenže na poslední chvíli si střelu zaměnil za nahrávku a obránci hostí už si poradil. Kdyby střílel, možná by vše bylo jinak. O chvíli později se ke střee dostal také Iker Muniain, ale ani on neuspěl, protože mu do rány obětavě skočil Artem Hordijenko.

Ke konci utkání se domácím čas hodně krátil, ale projevilo se to především zvýšeným počtem karetních trestů. Minutu před koncem se Iňaki Williams hezky uvolnil na hranici šestnáctky, jenže zakončení už tak povedené nebylo. Bilbao tak prohrálo s Ukrajinci na vlastní půdě a postaralo se o velké překvapení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
HullCity

Pokud se domácím bude chtít může to skončit 5 nebo 6:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

1.výhra ve skupině EL pro Zorju a proti jakému soupeři!!! Ano po 10 minutách hry,kdy domácí mohli vést už 2:0 minimálně, hráli na půl plynu,ale to je jejich problém.Pro ukrajinský fotbal fantastický výsledek,ale o to hůř se vzpomíná na 1.zápas EL,kdy jsme měli vyhrávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele