základní skupiny - skupina E, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon veze z Nikósie jen remízu

Olympique Lyon trochu nečekaně klopýtl a z kyperské půdy veze jen remízu 1:1. Sám se dostal do vedení ve druhé půli, když Memphis Depay proměnil nařízený pokutový kop, ale těsné vedení Francouzi neudrželi. Ve třetí minutě nastavení totiž překvapivě domácí Apollon srovnal díky Sardinerovi.

Jednoznačný favorit z Francie naprosto zklamal a sázkové kanceláře jsou v šoku. Opravdu jen málokdo by si pomyslel, že Apollon Limassol dokáže uhrát s Lyonem remízu, ale přesně to se v Nikósii stalo. A to přesto, že hosté nasadili do utkání od prvních minut hráče jako Rafael, Marcelo, Morel, Tousart, Ferri, Fekir, Cornet či Depay! Ani jejich individuální kvalita nakonec na výhru nestačila.

Ani se nedá říct, že by francouzský mistr celý zápas dominoval a branka domácích že by byla náhodná. Apollon se naopak houževnatě snažil, třebaže kvalitativně i fyzicky na svého soupeře neměl. O první vážnou ránu se postaral João Pedro a brankář Anthony Lopes měl problémy s jejím chycením. Obdobně to zkoušel také Anton Maglica, ale byla to spíše propagační střela.

Hodně aktivním hráčem Lyonu byl mladý útočník Mariano Díaz, který se svou šanci snaží ve Francii chytit za pačesy. Jeho hlavička z pětadvacáté minuty utkání vůbec nebyla špatná a brankář Bruno Vale byl hodně rád, že se jen ohlédl. O střelu se na straně pokusil také Memphis Depay, leč holandský rychlík neměl dost prostoru a byl tísněn. Jeho střele tudíž chyběla přesnost.

Mnohem zajímavější byl poločas druhý, v němž se akce navýšily a tempo rovněž. Už po třech odehraných minutách musel do práce brankář Anthony Lopes, protože k hlavičce se dostal domácí obránce Valentin Roberge, mimochodem francouzský rodák. Jeho zakončení ale Lopes parádně zneškodnil. O pár minut později už se skóre měnilo.

Zkušený záložník Jander Ribeiro Santana totiž ve vlastním vápně zahrál rukou, což kromě Maradony nikdo dovoleno nemá. Sebevědomím hýřící Memphis Depay se vtělil do role střelce a posadil svůj projektil přesně k tyči, takže se favorit dočkal vedení - 1:0.

Ihned poté poslali domácí do hry Adriána Sardinera, který byl pro konec utkání hodně důležitou postavou. Nejprve byl ale v zakončení aktivnější Lyon, kterému jedna branka samozřejmě nestačila. Další šance Mariana Diáze se u brankář Valeho však nesetkala s pochopením. Zkušený brankář musel svůj tým podržet také po střele Memphise Depaye z volného přímého kopu, protože jeho rána nebyla vůbec špatná.

Jak se utkání chýlilo ke konci, Lyon se cítil stále více sebevědomý. Avizované nastavení pěti minut jej sice trochu rozhodilo, ale to nebylo nic v porovnání se třetí minutou nastavení, kdy přišel šok. Nicolás Martínez poslal míč z pravé strany do vápna, kde si jej našel Adrián Sardinero a s pomocí teče poslal balon do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat
Langi

Lyon nezklame nikdy a nikde

Reagovat
Langi

Jinak to, ze neustale luza typu Ferri a Cornet hraji v tak ambicioznim klubu zaklad, je smesny...nota bene v zapasech kdy se da ocekavat beton jak hovado a pouze protiutoky...nevim kdy jindy by me Traore jezdit lajnu ta treba Grenier hrat rozehravace...Genesio neni spatny trener, ale tohle jeho protezovani nul ho bude stat krk...a mozna dost brzo...ta skupina je tezka jak prdel...a az nas Everton udela doma i venku, tak neni o cem

Reagovat
deadlife

Jednou jsou v kádru, tak by měli dostat možnost se prezentovat. Navíc je jasné, že Genesio chtěl pošetřit sestavu na PSG o víkendu. Bohužel je to normální praxe, že se na Evropskou ligu posílají hráči z lavičky. Navíc v té záloze letos nemá Genesio příliš možností experimentovat...

Reagovat
Langi

já tomu rozumím...nicméně přišli dva středopolaři a pořád hraje Ferri...chápu, že jsou v týmu, ale ať hrají ligu proti týmům ze středu tabulky...nedám je určitě do zápasu, kdy se mě 3 body proti papírově nejnepříjemnějšímu soupeři hodí jako sůl...navíc nevím na co se chceš v září šetřit...naopak tenhle zápas měl být generálka

Reagovat
HullCity

Penalta to teda rozhodně nebyla,ale tak když to pískal takový idiot,co očekávat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele