základní skupiny - skupina E, 4. kolo
02.11.2017 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Atalanta veze z Kypru jen bod

Atalanta Bergamo veze z Nikósie jen bod a utkání s domácím Apollonem Limassol nezvládla úplně podle svých představ. Po větší část utkání byla sice lepším týmem a dokonce se dostala do vedení po brance Josipa Iličiće, ale v posledních vteřinách hry přeci jen inkasovala. O srovnání se krásnou hlavičkou postaral veterán Emilio Zelaya.

Atalanta si v Nikósii chtěla pohlídat první příčku skupiny, neboť ví, že postup ještě jistý tak úplně nemá. Tři body z Nikósie by jí mohly hodně pomoci a Atalanta navíc hraje ve formě. Z překvapení se stala lídrem skupiny a tento status chtěla potvrdit také proti třetímu týmu tabulky. Orobici začali aktivněji a jejich snaha byla evidentní.

Brankář Berisha musel být také ve střehu, když ho například v 10. minutě vyzkoušel a pořádně protáhl zajímavou a skákavou střelou Alexandre Alfonso da Silva. Mířil však těsně vedle tyče! Atalanta se své šance také dočkala a vypadalo to už nadějněji. Po rohu se na zadní tyči objevil kapitán Andrea Masiello, který byl v úhlu a tudíž balon za záda brankáře Valeho nedostal!

Ani šance, do které se hnal Andrea Petagna, nevyšla. Mnohem lépe to s hosty vypadalo ve chvíli, kdy se v pokutovém území svalil k zemi faulovaný Josip Iličić. Ten si také sebevědomě stoupl k nařízenému pokutovému kopu a nemýlil se! Favorit se na Kypru ujal vedení a od té doby začal hrát ve větší pohodě.

Nutno dodat, že domácí velmi dobře bránili a svého soka nepouštěli do tolika šancí, jako třeba v předchozím vzájemném utkání. Z velké části to bylo také tím, že hostům chyběl ofenzivní šikula Alejandro Gómez, takže Orobici postrádali kvalitu i moment překvapení. Apollon mohutně podporován domácím publikem už do konce poločasu neinkasoval.

Dopředu se moc nehnal ani ve druhé půli a vypadalo to, že je se stavem utkání smířen. Atalanta jej přehrávala, ale ve finální fázi nebyla efektivní. Platilo to i po zajímavém přímém volném kopu Josipa Iličiće, který pálil těsně mimo bránu. Brankář Berisha ve druhé půli příliš práce neměl a většinou se jen zapojoval do zdlouhavé rozehrávky italského týmu. Tomu vedení o jednu branku stačilo.

Postupem času se domácím fanouškům přestávalo líbit, že jejich miláčci jsou přinejlepím hodně pasivní a směrem dopředu Atalantu v podstatě ani nenapadají. Brankář Bruno Vale ale také mnoho práce neměl. Na opačné straně se urodilo něco zajímavého až v posledních deseti minutách, kdy se k dlouhému balonu dostal Antonio Jakoliš a hlavičkou prověřil schopnosti brankáře Berishy.

To byl takový náznak, jestli Atalanta dává pozor. Nedávala. V poslední minutě nastavení se totiž opět snesl dlouhý pas za obranu Atalanty a ta v domnění, že se bude pískat ofsajd, nehrála. Hrál však Emilio Zelaya, který se položil do krásné hlavičky a srovnal - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele