základní skupiny - skupina D, 5. kolo
24.11.2016 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Maccabi Tel-Aviv 2:0

Zenit Petrohrad zvládl klíčové utkání s Maccabi Tel-Aviv a na domácí půdě si poradil. V prvním poločase izraelský celek načal Aleksandr Kokorin, zatímco před koncem druhé půle se prosadil jeho jmenovec Keržakov.

Zenit se před zápasem pyšnil nálepkou dosud neporaženého lídra skupiny a dnes to na své půdě hodlal potvrdit. Do bojů vyslal hráče jako Criscito, Neto, Witsel nebo Žirkov, do útoku se postavili Giuliano s Kokorinem. Hostující celek z Izraele chtěl Zenitu oplatit úvodní porážku a spoléhal při tom na schopnosti Ben Haima, Scarioneho nebo Golasy s Medunjaninem. Mezi tři tyče se opět postavil Rajković.

Maccabi od prvních minut patřil vývoj zápasu a izraelský celek hodně tlačil svého soka, třebaže jeho tlak byl spíše statický. Zajímavou akci vymýšlel Djordjević, ale Giuliano, jenž byl adresátem jeho nahrávky, na balon nakonec nedosáhl. Tak to zkusil sám, protože si navedl míč na střelu a ta byla tečována. Hodně aktivním hráčem domácích byl mladík Djordjević, který napadal a vytvářel. Přesný centr Novoselceva hlavou poslal mimo.

Na levé straně podnikl povedený náběh obránce Ben Harush, který následně našel ve středu Golasu. Jeho následná nahrávka však postrádala přesnost. Na pravé straně dostal hodně prostor od domácího celku Ben Haim, jehož následný centr našel ve středu vápna volného Igiebora. Jenomže ten místo zakončení hlavou netrefil míč, který se mu svezl po rameni! Ke konci první půle se domácí pokoušeli dostat do vedení, Axel Witsel dostal do středu hřiště další dobrou přihrávku a míč si zpracoval. Chvíli nevěděl, co s ním, ale pak vykouzlil pas na Djordjeviće. Ten však nezvládl souboj s posledním bránícím hráčem Maccabi.

Když už se zřejmě hosté viděli v šatně, Zenit najednou udeřil. Na straně se perfektně uvolnil Róbert Mak a krásným pasem před bránu oslovil nabíhajícího Aleksandra Kokorina. Zkušený útočník se dostal před svého strážce a z blízka poslal balon do sítě - 1:0 pro Zenit!

Do druhé půle nakráčelo několik nových tváří. V dresu domácích to byl Artjom Dzjuba, za hosty už nenastoupil Ben Haim. Po chvíli a dalším centru ze strany se k zakončení Ben Basat, ale celou akci včas a pohotově zarazil obránce Domenico Criscito. Došlo i na zmatky. Konkrétně se jim nevyhnul hostující brankář Rajković, kterému adresoval ostrou "malou domů" Filipenko. Rajković ale situaci nezvládl a pod tlakem Giuliana musel se štěstím a ve skluzu odkopávat na roh.

Domácí takticky ovládali zápas a nepouštěli soupeře do samostatných akcí. Moc vzrušení neznamenala ani rána Golasy, která mířila hodně mimo tři tyče. A tak znovu trestal Zenit. Ranou ze standardní situace se prosadil Aleksandr Keržakov, takže oba koncoví hráči domácích mohli slavit po brance. Na nic většího už se ostatně hosté nezmohli, takže Zenit zůstává neporažen a nadále ovládá svou skupinu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jisté první místo, může dojít k překvapení, odpočívat asi bude dost hráčů, 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1.75 na výhru Zenitu? zadara

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele