základní skupiny - skupina K, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jaro je doma. Sparta slaví výhru a postupuje

Čekal to před startem letošního ročníku asi málokdo - přeci jenom, za favority skupiny, do níž byla nalosována pražská Sparta, byly považovány spíše týmy Interu Milán a Southamptonu. Pražský klub však v pěti zápasech nasbíral dvanáct bodů a právě dnešní domácí výhra nad anglickým týmem mu zajistila účast v šestnáctifinále Evropské ligy, které se bude hrát na jaře.

Hosté mohli jít na Letné do vedení už po třech minutách hry, avšak ve slibné šanci ani jeden z dvojice Redmond - Rodriguez zakončit nedokázal. Pak se kormidla zápasu ujala Sparta a v jedenácté minutě z toho pramenil úvodní gól utkání. Ten si připsal Costa, jehož v pokutovém území výtečně našel Bořek Dočkal a na střelu sparťanského obránce byl gólman Southamptonu krátký.

O pět minut později mohl krok srovnat McQueen, avšak s jeho střelou si Koubek poradil a Sparta v utkání nadále vedla. Stejný hráč se mohl gólově prosadit i ve dvacáté minutě, avšak jeho střela vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi a branku zcela minula.

Po návratu z kabin na druhý poločas byli na trávníku výrazněji aktivnější Sparťané, avšak na skóre se stále nic neměnilo - nezměnila na tom nic ani šance Lukáše Marečka, jehož pokus z pětašedesáté minuty anglickou branku minul. V šedesáté osmé minutě se do velmi slibné pozice na hranici velkého vápna dostal autor asistence u prvního gólu Bořek Dočkal, když se k němu po nedůrazu jednoho z hráčů Southamptonu dostal míč, avšak jeho střela postrádala potřebnou razanci a pro brankáře Forstera nebylo nejmenší potíží se o ni postarat.

Anglickému mužstvu se ale ve zbytku zápasu vyrovnat nepodařilo a Sparta tak dokázala svému soupeři oplatit vysokou venkovní porážku z prvního utkání skupiny. Od té doby letenští navíc čtyřikrát za sebou dokázali v Evropské lize zvítězit a definitivně si dnes zajistili nejen postup do jarního šestnáctifinále, ale také výhru ve skupině a postup z prvního místa.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (511)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele