1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fantastický Acheampong přiblížil dvěma góly Anderlecht k postupu

Trenér Anderlechtu René Weiler se před zápasem s favorizovaným Zenitem Petrohrad nechal slyšet, že doufá v hratelný výsledek do odvety, na kterou dojde za týden v Rusku. Výhra bruselského klubu 2:0 toto přání rozhodně splňuje, ba dokonce i převyšuje. Největšího vděku by se měl nyní od Weilera dočkat útočník Frank Acheampong, který se postaral o oba góly svého mužstva a výrazně tak přiblížil Anderlecht k postupu do osmifinále.

Vše podstatné se událo hned v úvodní půlhodiny hry. Zenit, který již po celých deset týdnů nenastoupil do jediného soutěžního utkání, vůbec nezachytil začátek hry a prohrával již od páté minuty. Základ položil rumunský reprezentant Nicolae Stanciu, jehož špičkový křižný pas vzduchem našel přesně nabíhajícího Acheamponga, který si již sám před brankářem Lodyginem vysoký míč ideálně zpracoval a bez váhání napálil míč do sítě.

Pouhých šestadvacet minut nato navíc mohl Stade Constant Vandent Stock vybouchnout nadšením podruhé, když se jako přes kopírák opakovala situace u gólu prvního: Stanciu posunul míč Acheampongovi a ghanský forvard, který se teprve nedávno vrátil z Afrického poháru národů, po přímočarém průniku zaskočil Lodygina podruhé tvrdou ranou na přední tyč, přestože již pálil z mírného úhlu.

Po změně stran se již sice hosté přece jen oklepali a začali předvádět výkon, jaký se od nich očekával již od počátku, ovšem rozjetý Anderlecht si již nabyté vedení pohlídal a protáhl svou aktuální sérii bez porážky na jubilejních deset zápasů napříč všemi soutěžemi. Příští čtvrtek v Petrohradu tak Weilerova družina bude favoritem na postup, zatímco Zenit má pouhý týden na to, aby se v zájmu osmifinálové účasti přiměl k podstatně lepšímu výkonu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vladino10

Rtvs opäť raz vybrala najzaujimavejsi zápas len preto, že tam hrá mak..ktorý aj tak dnes sedí

Reagovat
JackDaniels.

Daj si na nová sport

Reagovat
vladino10

jasne, pozeram tam, ale nie kazdy ma taku moznost a serie ma, ze nam idu za tie koncesionarske poplatky nanutit takyto zapas iba kvoli tomu, ze v zenite je slovak ktoremu sa sice dari..ale aj tak..este vcera ked dali real neapol tak som tomu rozumel, tie zapasy boli viac menej na podobnej urovni, ale tu radsej supli zenit anderlecht..pritom su tam 100x zaujimavejsie zapasy, Rim Villareal, united, este aj to schalke s paokom by som skusol..ale fakt mam kukat na tamto len kvoli jednemu hracovi??? (ktory je aj tak na lavici?)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Proboha, co ti kluci z Pitěru dělali?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele