základní skupiny - skupina J, 6. kolo
08.12.2016 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Fiorentina vyhrála 2:1, Karabach se s poháry loučí

Fiorentina si sice s domácím Karabachem zahrávala a chvíli to vypadalo, že se jí její pasivita vymstí, jenže patnáct minut před koncem definitivně rozhodl mladíček Chiesa, který posunul dál právě Fiorentinu.

Karabach hrál doma o vše, i když si pro rozhodující duel rozhodně nevybral nejlehčího soupeře. Na jeho půdu totiž zavítala toskánská Fiorentina, která sice měla postup zajištěný, ale šlo jí o první místo. Trenér Sousa dal šanci i hráčům, kteří se příliš často na hřiště nedostávají. Své šance se hned od úvodu chopili Chiesa, Cristóforo, Tomović nebo Vecino s Babacarem. V domácích barvách dostali vpředu důvěru Quintana, Ndlovu a Muarem.

Od prvních minut se oběma celkům nedařila jedna věc stejně - kombinace. Určitý vliv na to měla i špatně připravená hrací plocha, protože v Baku napadl sníh. Jinak se ale v prvních minutách ani jednomu týmu nedařilo kombinovat bez zbytečných ztrát. Na krásný centr od mladíka Bernardeschiho si vyskočil hráč slavného jména Chiesa, ale mladý talent svému otci hlavičkou radost neudělal.

Těsně před vápnem domácího týmu byl faulován Sebastián Cristóforo a sudí pískal faul. K zahrávání nebezpečné standardní situace se postavil mladý technik Federico Bernardeschi, jenže o pár metrů bránu minul. Po třiceti minutách se naopak vedení v utkání mohli ujmout domácí, i když trochu nečekaně. Dino Ndlovu se probil až do vápna Violy a krásnou ranou mířil jen do tyče! Rumunský brankář Tătăruşanu by tohle neměl.

Poměrně nezajímavou a loudavou první půli zakončil pas Matiase Vecina na Federica Bernardeschiho, který se do míče opřel. Neměl ale správně seřízená mířidla a pálil vedle. Karabach byl závislý na vlastních silách a ještě musel doufat v pomoc Liberce. Po první půli však Soluň vedla nad českým týmem a Karabach musel brát tři body, pokud chtěl pomýšlet na postup. Jeho sen se mu však začal rozplývat, když se na hrací ploše pět minut po změně stran objevil Nikola Kalinić.

Obávaný a zkušený snajpr s sebou vnesl více vzruchu před bránou gólmana Šehiće. Tomu nakonec trvalo jen hodinu, než kapituloval. Po nahrávce střídajícího Kaliniće vypálil ze střední vzdálenosti Matias Vecino a jeho tečovaná rána propadla Šehićovi pod rukama!

Domácí se ale nevzdali a sympaticky začali více útočit. Dvacet minut před koncem se jim navíc povedlo srovnat! Quintana našel krásnou kolmicí za obranu Reynalda, kterého obránci Violy včas nepokryli. A tomu už nezbývalo nic jiného, než proměnit tento samostatný nájezd na rumunského brankáře.

Sotva domácí začali v duchu pomýšlet na zvrat a postup, přišla rána. Po centru do vápna vznikla mezery v obraně domácích a tečovaný míč se dostal na hlavu mladíčka Chiesy. Ten na nic nečekal a poslal balon do sítě - 2:1 pro Fiorentinu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele