1/16 finále - odvety
23.02.2017 21:05 CET
7 : 1
(4:1)

Reportáž

Olympique Lyon rozdrtil AZ Alkmaar sedmi góly

Alkmaar chtěl svému soupeři vrátit domácí porážku, ale místo toho dostal v Lyonu ještě větší přídavek. Lyon šokoval nizozemského soka dokonce sedmi góly, pod což se podepsal především střelec hattricku Nabil Fekir. Hostům se podařilo v první půli jen snížit, ale to jim radost dělat nebude.

To byla kanonáda! Alkmaar dostal čtyři branky už v domácím utkání a doufal, na hřišti Lyonu předvede mnohem lepší výsledek. Jenže jeho hra se proměnila v noční můru. Domácí Lyon neměl ani špetku slitování a hosté utrpěli debakl čítající sedm branek! Domácí byli jasně lepšími a i když si přivezli luxusní náskok, obrana byla to poslední, na co snad mysleli. Rachid Ghezzal se protáhl po pravé straně a přízemním centrem hledal spoluhráče, ale nikdo nedoskočil.

Už v páté minutě se začal před očima fanoušků AZ odvíjet horor. Haps se špatně zorientoval a špatnou nahrávkou dozadu vybídl ke skórování Nabila Fekira. Ten využil svou rychlost i přesné zakončení, takže OL vedl velmi brzy 1:0.

Hostující brankář Tim Krul měl plno problémů se svou obranou, která propustila také kolmici Ferriho na Corneta, jenže právě Krul zachránil pro tentokrát dobrý výsledek. Jeho přítomnost si žádala také bomba od Jordana Ferriho, kterou Krul kontroloval. Lyon se hnal za dalšími brankami, což mu obrana hostí velmi usnadňovala. Obránce Jallet vnikl s míčem do vápna, zvedl hlavu a nahrál volnému Cornetovi. Mladý útočník už jen z blízkosti prostřelil brankáře Krula - 2:0.

Po pětadvaceti minutách AZ alespoň na chvíli zdramatizovalo vývoj zápasu gólem Javiho Garcii, který trefil přesně k tyči. Jenže radost nebo snad naděje nevydržely hostům moc dlouho. Po rohovém kopu od Ghezzala balon propadl až na vápno, kde si jej pohlídal domácí Nabil Fekir. Mladý střelec zareagoval nejlépe a z otočky poslal balon do sítě - 3:1.

Deset minut před koncem první půle se v kanonádě pokračovalo. Od Ghezzala si převzal míč Sergi Darder, který obešel Vlaara a krásnou ranou z hranice vápna zvýšil na průběžných 4:1. Po změně stran se iniciativy chopili hosté a například se zakončením Luckassena měl brankář Anthony Lópes velké potíže. Svého brankáře musel po hodině hry zachránit skluzem na brankové čáře mladík Diakhaby.

Pak bylo chvíli ticho a tempo upadlo. Možná to ale jen byl klid před bouří. Seuntjens se vyhnul Trousartovi a ohrozil bránu Lyonu krásným projektilem. Ten však skončil jen na boční síti. Produktivní byl nadále Lacazette, který zleva vyslal do vápna Dardera, který ještě nesobecky předložil balon před odkrytou bránu. Tam se pohyboval Nabil Fekir, který měl snadnou práci a zkompletoval hattrick.

Hosté už chtěli být minimálně ve zpáteční letadle, ale nebylo jim přáno. Ještě je totiž v posledních minutách čekaly dva potupné góly. Nejprve Jallet nahrál na Houssema Aouara, který se nemýlil. A vzápětí se Fekirův centr od rohového kopu dostal na hlavu mladého obránce Mouctara Diakhabyho, který dokonal dílo zkázy. Lyon deklasoval AZ Alkmaar v obou utkáních.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Langi

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 gol z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
cr7sux

Proc nehraje Memphis?

Reagovat
czech_mira

Hrál snad na podzim EL za United, ne?

Reagovat
Langi

nemůže, hrál na podzim pár minut za ManU...škoda no

Reagovat
smazaný uživatel

8 golu

Reagovat
DerekZoolander

první set

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 zápasy 13 branek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele