1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ludogorec Razgrad - FC Kodaň 1:2

Ludogorec se dnes příliš nevytáhl a Kodaň si z jeho hřiště odváží náskok o jednu branku. Domácí se probrali až příliš pozdě a stav 2:0 ve prospěch svého soka dokázali v závěru jen korigovat.

V Sofii se střetly dva týmy, které za Evropskou ligu mohou děkovat třetímu místu ve skupině Ligy mistrů. Domácí Ludogorec se rozhodl potrápit dánskou Kodaň, jenže od prvních minut se mu to nedařilo. Dánové totiž prožili začátek snů. Hned ve druhé minutě brankář Stojanov kapituloval, protože rohový kop Augustinssona byl tečován Abelem. Na jeho teč už byl Stojanov krátký.

Kodaň ale zároveň velmi pečlivě bránila, takže se Bulhaři jen těžko dostávali k ohrožení hostující branky. Brankáře Olsena vyzkoušela domácí ekipa až po 35 minutách hry, když si nadějný útočník Cafú udělal prostor ke střele a vyslal na Olsena tvrdou ránu. Stejná situace se opakovala také krátce před koncem první půle. Jinak jsme se ale závratně atraktivního fotbalu nedočkali.

Obdobně vstoupila Kodaň i do druhého poločasu. Nejprve obrana Ludogorce zcela nepochopitelně zaspala a Youssef Toutouh mohl téměř sám na vápně skórovat. Jenže radost mu zkazilo jednak nepovedené zakončení a jednak vzdorující branková konstrukce. Na opačné straně zase odvedl perfektní obrannou práci Johansson, který nenechal zakončit střílejícího Cafúa.

Youseff Toutouh se nakonec přeci jen dočkal zasloužené branky. Deset minut poté, co se hráči vrátili ze šaten, mu Rasmus Falk krásně nabil a Toutouh poslal míč přesně k tyči. Brankář Stojanov dělal, co mohl. Dokonce si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu už nezabránil - 2:0 pro Kodaň.

Přeci jen ale domácím hráčům svitla naděje. Od 60. minuty se jejich návštěvy obranné linie soupeře stávaly častějšími a za svou aktivitu byli také odměněni. Deset minut před koncem utkání poslal Natanael krásný pas do pokutového území hostí a od břevna se balon odrazil přímo na nohu všímavého Claudia Keșerüa - 2:1. A to bylo všechno, protože brankář Olsen poslední velkou šanci Paula Joaa lapil a ani vyloučení Jána Greguše v závěru mnoho nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Jeňa

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

hrajeme lepe venku tip 0:0, venku 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Uwe háže buly

2:1

Reagovat
Jeňa

Dobře lvi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele